VU Fit at work

Wat is VU Fit at Work?

VU Fit at Work is het gratis beweeg/sportprogramma voor medewerkers van de Vrije Universiteit. Dit programma wordt mogelijk gemaakt door het CvB, de lokale vakbonden en de Ondernemingsraad en wordt georganiseerd door het sportcentrum van de VU. Al meer dan 10 jaar een enorm succes! Met dit sportabonnement kun je onbeperkt deelnemen aan fitness, aerobic lessen en trainingen.

Als medewerker van de VU kun je gebruik maken van dit gratis sportprogramma. Meld je aan bij de balie van één van de Sportcentrum VU locaties. Neem een identiteitsbewijs en een VU loonstrookje of contract mee. Hierbij zijn twee zaken van belang:

  • ACTA en VUmc medewerkers kunnen geen aanspraak maken op het gratis VU Fit at work programma. Dit komt doordat deze organisaties geen bijdrage leveren aan de VU arbeidsvoorwaardengelden. Zij kunnen tegen medewerkerstarief meedoen met het sportprogramma.
  • PhD-studenten en post-docs die aan de VU werken op basis van een beurs, of betaald krijgen via een andere instelling, kunnen geen aanspraak maken op het VU Fit at work programma. Zij kunnen tegen studententarief meedoen met het sportprogramma.

Wat biedt Sportcentrum VU?

Je kunt bij twee locaties, Uilenstede en op de VU Campus, terecht om te fitnessen. Met het VU Fit at Work programma mag je de volgende sporten beoefenen:

badminton, recreatief basketbal, BBBB, bodyshape, boksen, broga, capoeira, raynetics, intensity, kickboksen, krav maga, looptraining, paaldansen, pilates, pump, schermen, spin & shape, spinning, step/BBBB, total workout, volleybal training, wielrennen, kung fu/wushu, xcore, yoga, zaktraining, zumba en natuurlijk onbeperkt fitnessen inclusief trainingschema (iedere 3 maanden te vernieuwen).

Daarnaast is er een speciaal aanbod voor VU medewerkers:

Roeien

In een ploeg van vier medewerkers leer je in zeven trainingen de beginselen van het roeien. De trainingen worden verzorgd door R.S.V.U. Okeanos. In overleg wordt de trainingstijd- en dag bepaald. Ook de frequentie van de trainingen kun je zelf bepalen; van twee keer per week tot één keer per maand. Aanmelden bij voorkeur met vier personen. Voor meer informatie en aanmelden: m.arentsen@vu.nl

Wielrennen

Naar buiten om frisse lucht te happen, beenspieren te trainen, van de omgeving te genieten en te leren hoe je veilig en efficiënt kunt ‘rennen’ op een racefiets. In één woord: wielrennen. In het verrassend groene achterland van Uilenstede word je door trainer Kees de Vrij ingewijd in de geheimen van het wielrennen.

Medewerkers van de VU mogen gratis meedoen met álle wielrentrainingen. Nieuw dit jaar zijn de beginnersblokken, voor iedereen die met wielrennen wil beginnen. Kijk op de pagina over wielrennen voor het rooster en de data.

Heb je zelf een goede racefiets en valhelm? Aanmelden is voldoende. Geen racefiets maar wil je het graag eens proberen: stuur een mail naar Kees@SKITS.nl om een fiets te reserveren. Als je een leenfiets wenst te gebruiken, zien we je graag 10-15 minuten eerder verschijnen om je fiets -en helm- te ‘passen’ en in te stellen. Voor meer info over de trainingen: Kees@SKITS.nl en aanmelden via: m.arentsen@vu.nl

Broga

Op de locatie VU Campus (OZW gebouw) worden broga-lessen gegeven: yoga voor mannen én stoere vrouwen. Iedere dinsdag en donderdag om 12.00 uur en woensdag om 17.00 uur, ideaal even in de lunchpauze een uurtje ertussenuit.

Fitnessworkout/circuit

Onder begeleiding (locatie VU campus, OZW-gebouw) iedere maandag, dinsdag en donderdag van 17.00-17.45 uur een fitnessworkout.

Beweegadvies

Het is ook mogelijk om een beweegadvies en/of een trainingsschema op maat te laten maken, zodat je gericht aan het sporten kan. Je ondergaat dan een fittest waarna de professionele sportinstructeurs een advies meegeven. Je kunt hiervoor een afspraak maken bij inschrijving aan de balie.

Voedingsadvies

Sportcentrum VU biedt tevens de mogelijkheid om voeding- en dieetadviezen op maat te laten ontwikkelen. Onze huisdiëtiste Saskia Peters kan je alles vertellen over voeding, sport, afvallen en aankomen.

Nieuwsbrief ontvangen?

Vul hier je e-mailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Copyright © 2021 - Vrije Universiteit Amsterdam