VU Fit at work

Wat is VU Fit at Work?

VU Fit at Work is het gratis beweeg/sportprogramma voor medewerkers van de Vrije Universiteit. Dit programma wordt mogelijk gemaakt door het CvB, de lokale vakbonden en de Ondernemingsraad en wordt georganiseerd door het sportcentrum van de VU. Al meer dan 10 jaar een enorm succes! Met dit sportabonnement kun je onbeperkt deelnemen aan fitness, aerobic lessen en trainingen.

Als medewerker van de VU kun je gebruik maken van dit gratis sportprogramma. Meld je aan bij de balie van één van de Sportcentrum VU locaties. Neem een identiteitsbewijs en een VU loonstrookje of contract mee. Hierbij zijn twee zaken van belang:

  • ACTA en VUmc medewerkers kunnen geen aanspraak maken op het gratis VU Fit at work programma. Dit komt doordat deze organisaties geen bijdrage leveren aan de VU arbeidsvoorwaardengelden. Zij kunnen tegen medewerkerstarief meedoen met het sportprogramma.
  • PhD-studenten en post-docs die aan de VU werken op basis van een beurs, of betaald krijgen via een andere instelling, kunnen geen aanspraak maken op het VU Fit at work programma. Zij kunnen tegen studententarief meedoen met het sportprogramma.

Wat biedt Sportcentrum VU?

Je kunt bij twee locaties, Uilenstede en op de VU Campus OZW gebouw, terecht om te fitnessen en voor professionele begeleiding.

Beweegadvies

Het is mogelijk om een beweegadvies en/of een trainingsschema op maat te laten maken, zodat je gericht aan het sporten kan. Je ondergaat dan een fittest waarna de professionele sportinstructeurs een advies meegeven. Je kunt hiervoor een afspraak maken bij inschrijving aan de balie.

Beweging en Leefstijladvies

Beweging is een essentieel onderdeel van een gezonde leefstijl, waarin ook ontspanning, slaap, voeding en mindset belangrijke pijlers zijn. Breng je leefstijl in beweging en ervaar waar er op het gebied van zelfzorg winst valt te behalen richting meer vitaliteit. Je kunt twee keer per jaar een intake doen waarbij gekeken wordt op welke punten je je leven kunt optimaliseren voor meer energie en een fittere lichaam en geest. Je kunt hiervoor een afspraak maken met Mariëlle.

Broga

Op de locatie VU Campus (OZW gebouw) worden broga-lessen gegeven: yoga voor mannen én stoere vrouwen. Iedere dinsdag en donderdag om 12.00 uur en woensdag om 17.00 uur, ideaal even in de lunchpauze een uurtje ertussenuit.

Fitnessworkout/circuit

Onder begeleiding (locatie VU campus, OZW-gebouw) iedere maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 17.00-17.45 uur een fitnessworkout.

Voedingsadvies

Sportcentrum VU biedt tevens de mogelijkheid om voeding- en dieetadviezen op maat te laten ontwikkelen. Onze huisdiëtiste Saskia Peters kan je alles vertellen over voeding, sport, afvallen en aankomen. Als medewerker kun je Saskia eenmalig kosteloos een aantal vragen stellen, consulten hierna worden wel in rekening gebracht.

Nieuwsbrief ontvangen?

Vul hier je e-mailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Copyright © 2022 - Vrije Universiteit Amsterdam