Bestuur SSVU gezocht

Cheryl voorzitter SVVU (sportraad)Hoi! Ik ben Cheryl Glazenburg, voorzitter 2017-2018 van SSVU. Leuk dat je wellicht interesse hebt in een bestuursjaar bij StudentenSport VU! Aangezien SSVU nog maar een jaar bestaat is het natuurlijk logisch dat er nog veel vragen zijn over de invulling van zo’n bestuursjaar. Kom dus gerust een keertje langs of mail naar info@studentensportvu.nl als je na het lezen van dit stukje nog meer vragen hebt of wilt solliciteren naar een bestuursfunctie!

SSVU is afgelopen jaar opgericht als afsplitsing van StudentenSport Amsterdam (SSA). SSVU gaat over de faciliteiten die de VU biedt aan sport en SSA over de faciliteiten van de UvA en HvA. Dit zegt natuurlijk niet dat UvA en HvA studenten niet welkom zijn bij SSVU en andersom! Je houdt je alleen bij SSVU enkel bezig met de faciliteiten die de VU heeft. Dit zijn het sportcentrum op Uilenstede, het sportcentrum op de campus en de verenigingen die aangesloten zijn bij SSVU.

Binnen het bestuur zijn er vijf functies: voorzitter, vice-voorzitter, secretaris, penningmeester en commissaris sport. Een uitgebreide omschrijving van elke functie hebben wij op onze website gezet. http://www.studentensportvu.nl/ssvu/nieuw-bestuur-ssvu-gezocht/

Samen met je andere bestuursgenoten regel je dat het aanbod van studentensport van de VU goed geregeld is. SSVU behartigt de belangen van de studenten en is een adviesorgaan naar het Sportcentrum VU toe. Zo heb je inspraak op wat er in het sportcentrum gebeurt (denk hierbij bijvoorbeeld aan het aanbod van groepslessen, openingstijden en fitnessapparatuur). Je bent aanwezig

Studentensport VU

Bestuur SSVU 2017-2018

bij management vergaderingen van het sportcentrum en neemt enquêtes bij de sporters af om te kijken welke aanpassingen er nog gedaan kunnen worden. Daarnaast zorg je ervoor dat de verenigingen voldoende ondersteuning krijgen (denk hier onder andere aan materialen, zaalroosters en promotie). Ook zorg je voor de landelijke afvaardiging van VU-sporters. Je houdt je bezig met het zoeken van de beste sporters en stuurt deze sporters vervolgens naar landelijke evenementen zoals de Batavierenrace, Groot Nederlands Studenten Kampioenschap (GNSK) en Nederlandse Studenten Kampioenschappen (NSK’s).

Naast het feit dat je invloed uitoefent op de studentensport van de VU oefen je ook invloed op de studentensport van Nederland. Samen met andere sportbesturen in Nederland ben je lid van StudentenSport Nederland (SSN) en bespreek je landelijke kwesties.

Het zal een jaar zijn vol met beleid maar uiteraard ook vol met leuke uitjes en activiteiten. Zo heb je aan het begin van het jaar vele constitutieborrels van andere verenigingen, sport je gedurende het jaar met alle verenigingen een keer mee, gaat het promoteam maandelijks een verenigingsborrel organiseren en ben je aanwezig bij de grote sportevenementen.

Het tweede bestuursjaar van SSVU is een geweldig jaar om in te stappen. De kaders zijn al voor je gevormd dus je hoeft niet alles vanaf scratch op te zetten. Tegelijkertijd ligt er nog alle ruimte om zelf invulling te geven aan SSVU. De basis is dus gelegd maar verder is alles nog mogelijk.

Ik hoop dat je zo een beetje een beter beeld van SSVU hebt gekregen, mocht je nog vragen hebben dan horen we het graag. En uiteraard ben je altijd welkom om er een keer over te komen praten!

Met sportieve groet,

Cheryl

Nieuwsbrief ontvangen?

Vul hier je e-mailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Copyright © 2018 - Vrije Universiteit Amsterdam / Disclaimer / Privacy Statement