Beweging in Leefstijl

Vanuit Beweging en Leefstijl werken aan preventie van ziekte en optimalisatie van gezondheid, oftewel Vitaliteit!

Beweging is een essentieel onderdeel van een gezonde leefstijl, waarin ook ontspanning, slaap, voeding en mindset belangrijke pijlers zijn. Breng je leefstijl in beweging en ervaar waar er op het gebied van zelfzorg winst valt te behalen in jouw gezondheidsmanagement.
Beweging in Leefstijl staat voor persoonlijk begeleiding in die juiste zelfzorg met als doel preventie van ziekte en optimalisatie van gezondheid, oftewel vitaliteit!

Een Beweging in Leefstijltraject is gericht op het aanpakken van mogelijke oorzaken van ziekte en is dus geen symptoombestrijding. Het kan goed aanvullend aan medische behandeling ingezet worden, het is er nooit een vervanging van!

Bv. Bij een hoge bloeddruk wordt door een arts medicatie voorgeschreven en wordt door middel van Beweging in Leefstijl gewerkt aan de onderliggende oorzaken zoals mogelijk stress, ongezonde voeding en inactiviteit.

Maar je hebt geen echte klachten nodig om via de juiste zelfzorg te werken aan optimalisatie van gezondheid, oftewel aan vitaliteit?!

Door middel van kleine stapjes kan je je immuunsysteem versterken, gezond afvallen, kan je autonome zenuwstelsel versterken, meer energie ervaren of een sterker brein krijgen en lekkerder in je vel zitten.

De Sportcentrum VU Beweging in Leefstijltraining wordt gegeven door Mariëlle Spekreijse. Zij is afgestudeerd Bewegingswetenschapper aan de VU met als hoofdrichting Gezondheidskunde en nevenrichting Psychologie. Na haar studie geeft zij inmiddels al ruim 25 jaar trainingen/advies op het gebied van sport en bewegen en gezondheid, met specialisatie tennis en fitness in de breedste zin van het woord. De afgelopen 5 jaar ligt de focus steeds meer op een totaalbenadering van gezondheid en vitaliteit, waarbij ontspanning, slaap, voeding en denkpatroon net zo belangrijk zijn als het beweegpatroon. Dit heeft inmiddels geresulteerd in het afronden van de Oersterk Coach Opleiding van Richard de Leth (afgestudeerd arts aan de VU).

Een Beweging in Leefstijltraject begint altijd met een intake, bestaande uit een:

 1. Persoonlijk gesprek aan de hand van een vooraf ingevulde vragenlijst over gezondheid, leefstijl en persoonlijke doelstellingen.
 2. Een Fit- en Beweegtest, waarmee men inzicht krijgt in basis gezondheidsvariabelen zoals lichaamsbouwwaarden, bloeddruk en uithoudingsvermogen. Bovendien wordt het lichaam getest op mobiliteit, stabiliteit, coördinatie en basis kracht, oftewel het fundamenteel bewegen.
  Op basis van de gegevens uit de intake wordt een verslag gemaakt en een (schriftelijk) advies op maat opgesteld met als doel meer vitaliteit.
  Een eenmalig intake moment + advies > Kosten: € 80.

Opties vervolg Beweging in Leefstijl traject:

3 maanden traject:

 • Elke maand 1 persoonlijk begeleidingsuur, waarbij theoretische en praktische uitleg van plan van aanpak, evaluatie en aanpassing centraal staan. In totaal 4.
 • 2 online of telefonische afspraken per maand.
  Kosten: € 280.
  Wanneer je in Sportcentrum VU wilt trainen, komen daar de abonnementskosten van Sportcentrum VU bij.

Meer info of een afspraak maken?
Stuur een mail naar Mariëlle Spekreijse, m.spekreijse@vu.nl en zij zal z.s.m. contact met je opnemen.

Het aanbod

Delen via    Facebook Twitter Google+ Pinterest

Nieuwsbrief ontvangen?

Vul hier je e-mailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Copyright © 2021 - Vrije Universiteit Amsterdam