Beweging in Leefstijl

Vanuit Beweging en Leefstijl werken aan preventie van ziekte en optimalisatie van gezondheid, oftewel Vitaliteit!  

Beweging is een essentieel onderdeel van een gezonde leefstijl, waarin ook ontspanning, slaap, voeding en mindset belangrijke pijlers zijn.  Breng je leefstijl in beweging en ervaar waar er op het gebied van zelfzorg winst valt te behalen richting meer vitaliteit.

Alle Beweging in Leefstijl acties zijn gericht op het aanpakken van mogelijke oorzaken van ziekte en dus niet op symptoombestrijding. Het kan goed aanvullend aan medische behandeling ingezet worden, het is er nooit een vervanging van!

Bv. bij een hoge bloeddruk wordt door een arts medicatie voorgeschreven en wordt door middel van Beweging in Leefstijl gewerkt aan de onderliggende oorzaken zoals mogelijk inactiviteit, stress, ongezonde voeding. Maar je hebt geen echte klachten nodig om via de juiste zelfzorg te werken aan optimalisatie van gezondheid, oftewel aan vitaliteit😊! Door middel van kleine stapjes kan je gezond afvallen, meer energie ervaren en lekkerder in je vel zitten!

De Beweging in Leefstijl Training wordt gegeven door  Mariëlle Spekreijse. Zij is afgestudeerd Bewegingswetenschapper aan de VU met als hoofdrichting Gezondheidskunde en nevenrichting Psychologie. Na haar studie geeft zij inmiddels al ruim 25 jaar trainingen/advies op het gebied van sport, bewegen en gezondheid, met specialisatie tennis en fitness in de breedste zin van het woord. De afgelopen 5 jaar ligt de focus steeds meer op een totaalbenadering van gezondheid en vitaliteit, waarbij  ontspanning, slaap, voeding en mindset net zo belangrijk zijn als beweging. Dit heeft inmiddels geresulteerd in het afronden van de Oersterk Coach Opleiding van Richard de Leth (afgestudeerd arts aan de VU).


Via onze YouTube Playlist ‘Beweging in Leefstijl’ kun je verschillende video’s bekijken:
Startschot Reeks Beweging in Leefstijl
Introductie
Ontspanning
Voeding
Beweging
Slaap
Mindset
Ademhaling
Koude training

Bekijk hier het e-book ‘Beweeg je leefstijl richting (meer) vitaliteit, juist nu!

Zie hieronder de meest recente video met thema Intermittent Fasting training (23 juli 2021).

Een Beweging in Leefstijltraject begint altijd met een intake, bestaande uit een:

  1. Persoonlijk gesprek aan de hand van een vooraf ingevulde vragenlijst over gezondheid, leefstijl en persoonlijke doelstellingen.
  2. Een Fit- en Beweegtest, waarmee men inzicht krijgt in basis gezondheidsvariabelen zoals lichaamsbouwwaarden, bloeddruk en uithoudingsvermogen. Bovendien wordt het lichaam getest op mobiliteit, stabiliteit en basis kracht, oftewel het fundamenteel bewegen.

Op basis van de gegevens uit de intake wordt een verslag gemaakt en een (schriftelijk) advies op maat opgesteld met als doel meer vitaliteit.

Tarieven

Zonder All-in abonnement

Intake Beweging in Leefstijl
Cat 1:                                                                         60,-                                        
Cat 3:                                                                         80,-

Met All in-abonnement (moet apart aangeschaft worden)

Intake Beweging in Leefstijl
Cat 1:                                                                        40,-                                                      
*VU Fit at work:                                                         0,-
Cat 3:                                                                        50,- (of als 1e sessie van 5x voor 200,-)

Verandering in leefstijl gebeurt zelden van de ene dag op de ander, het is een groeiproces met uitproberen, evalueren en waar nodig aanpassen. Bekend is dat een periode van minimaal 3 maanden een mooie kans geeft op blijvend resultaat!

Daarom hebben wij als vervolgtraject het aanbod van steeds 5 persoonlijke Trainingen voor 200 euro! Deze trainingen zijn naar behoefte en in overleg in te delen in beweegsessies en theorie sessies over leefstijl. Wil je daarnaast ook zelfstandig sporten in Sportcentrum VU, dan dient een All-in abonnement te worden aangeschaft.

Wil jij beginnen met het optimaliseren van je leefstijl?

Mail naar Mariëlle Spekreijse m.spekreijse@vu.nl
Zij neemt zsm contact met jou op voor een eerste afspraak.

Het aanbod

Delen via    Facebook

Nieuwsbrief ontvangen?

Vul hier je e-mailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Copyright © 2022 - Vrije Universiteit Amsterdam