High Performance

High Performance – Extra begeleiding

High performance bij Sportcentrum VU

Het onderdeel High Performance van Sportcentrum VU staat voor extra begeleiding van de sporters. De extra begeleiding bestaat uit sporttesten, analyses en programma’s op maat. High Performance is in te delen in twee takken. Één tak draait om het bewegen voor de gezondheid. Daarnaast kan begeleiding gericht zijn op optimale en ambitieuze (top)sportontwikkeling. De begeleiding kan bestaan uit een eenmalige test met een bijpassend beweeg- of trainingsadvies. Het is echter extra zinvol om een uitgebreider begeleidingstraject te doorlopen. Dit traject bestaat uit meerdere testen en aanpassingen van beweeg- en trainingsprogramma’s gedurende een jaar. High Performance is natuurlijk toegankelijk voor leden van Sportcentrum VU, maar ook externe sporters kunnen gebruik maken van de expertise. Zij kunnen dan elders trainen aan de hand van het advies.

Gezondheid: de Fit- en Beweegtest

Voor extra begeleiding op het gebied van gezondheid biedt Sportcentrum VU de Fit- en Beweegtest aan. Deze test geeft inzicht in gezondheidsvariabelen gericht op hart- en vaatziekten. Personen met een verhoogd risicoprofiel kunnen dit vaak al met kleine aanpassingen in hun leefstijl verbeteren. Bovendien testen we de basis-bewegingspatronen, wat inzicht geeft in mobiliteit, stabiliteit en basis kracht. Na de test geven we een advies gericht op een gezond(er) en beter functionerend lichaam waardoor klachten en blessures voorkomen en verholpen kunnen worden en fitheid toeneemt.

De inhoud van een Fit- en Beweegtest

Een Fit- en Beweegtest begint met een persoonlijk gesprek met vragen over de gezondheid en leefstijl. Dit geeft een eerste indicatie over de specifieke situatie van de sporter. Hierna meten we het gewicht, de lengte en de Body Mass Index (BMI), de verhouding tussen uw gewicht en lengte. Het is een maat om een indruk te krijgen of het gewicht gezond is. Ook kijken we naar het vetpercentage en de buikomtrek. We doen een bloeddrukmeting en de conditie bekijken we aan de hand van de submaximale inspanningstest. Als laatste voeren we een Functional Movement Screen (FMS) uit. Dit is een instrument dat inzicht geeft in de beperkingen qua stabiliteit, mobiliteit en flexibiliteit.

Wil je meer informatie over de Fit- en Beweegtest of een afspraak maken voor de Fit- en Beweegtest? Neem contact op met Mariëlle Spekreijse, m.spekreijse@vu.nl –  06 11 36 31 01

(Top)sportontwikkeling: Sporttest

Voor sporters die beter willen presteren in een specifieke sport biedt Sportcentrum VU ook extra begeleiding aan. Deze begeleiding doen we op basis van de sporttest en geeft inzicht in belangrijke prestatie bepalende factoren. Dit kan voor een specifieke sport op elk niveau zijn. Je hoeft geen topsporter te zijn om de sporttest te doen. Met de sporttest kun je je ontwikkeling in de loop van de tijd evalueren.

Bovenal geeft de test, samen met jouw persoonlijke doelstellingen, de juiste informatie om trainingsprogramma’s in te richten.

De inhoud van een Sporttest

We meten je lengte, gewicht, BMI, vetpercentage en bloeddruk. We voeren een Functional Movement Screen (FMS) uit. Dit is een instrument dat inzicht geeft in de beperkingen qua stabiliteit, mobiliteit en flexibiliteit. Aan de hand van een submaximale inspanningstest op de fiets bepalen we je conditie. Indien gewenst (en mogelijk) kunnen we ook de maximale hartfrequentie bepalen. Tevens kijken we naar je sprongvermogen en je snelheid/wendbaarheid. Naar aanleiding van de test ontvang je een analyse, een gedetailleerd verslag en een trainingsprogramma met uitgebreide uitleg.

Sporttest extra

Het is ook mogelijk om de sporttest extra te doen. Dat is de sporttest plus extra vermogensmetingen. Hierbij kan je denken aan enkelzijdige vermogensmetingen van benen en bovenlichaam met als doelen een nulmeting, linksrechtsverschil en advies trainingsgewicht.

Wil je meer informatie over de sporttest of een afspraak maken voor de sporttest? Neem contact op met Mariëlle Spekreijse, m.spekreijse@vu.nl –  06 11 36 31 01

Nieuwsbrief ontvangen?

Vul hier je e-mailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Copyright © 2019 - Vrije Universiteit Amsterdam