High Performance

High Performance – Extra begeleiding

High performance bij Sportcentrum VU

Het onderdeel High Performance van Sportcentrum VU staat voor extra begeleiding van de sporters. De extra begeleiding bestaat altijd uit een test, analyses en programma’s op maat. High Performance is in te delen in twee aandachtsgebieden. Het eerste aandachtsgebied richt zich met testen, analyses en programma’s op een zo’n goed mogelijke gezondheid. In het andere aandachtsgebied richt de begeleiding zich met testen, analyses en programma’s op een optimale en ambitieuze (top)sportontwikkeling. De begeleiding kan bestaan uit een eenmalige test met een bijpassend beweeg- of trainingsadvies. Het is echter extra zinvol om een uitgebreider begeleidingstraject te doorlopen, wat bestaat uit periodieke testen en aanpassingen van beweeg- en trainingsprogramma’s gedurende een jaar. High Performance is natuurlijk toegankelijk voor leden van Sportcentrum VU, maar ook externe sporters kunnen gebruik maken van de expertise. Zij kunnen dan elders trainen aan de hand van het advies.

(Top)sportontwikkeling: Sporttest

Voor sporters die beter willen presteren in een specifieke sport biedt Sportcentrum VU ook extra begeleiding aan. Deze begeleiding doen we op basis van de sporttest en geeft inzicht in belangrijke prestatie bepalende factoren. Dit kan voor een specifieke sport op elk niveau zijn. Je hoeft geen topsporter te zijn om de sporttest te doen. Met de sporttest kun je je ontwikkeling in de loop van de tijd evalueren.

Bovenal geeft de test, samen met jouw persoonlijke doelstellingen, de juiste informatie om trainingsprogramma’s in te richten.

De inhoud van een Sporttest

We meten je lengte, gewicht, BMI, vetpercentage en bloeddruk. We voeren een Functional Movement Screen (FMS) uit. Dit is een testprotocol dat inzicht geeft in de fundamentele bewegingspatronen en specifiek in de mobiliteit, stabiliteit en basis kracht in het lichaam.

Aan de hand van een submaximale inspanningstest op de fiets bepalen we je conditie. Indien gewenst (en mogelijk) kunnen we ook de maximale hartfrequentie bepalen. Tevens kijken we naar je sprongvermogen en je snelheid/wendbaarheid. Naar aanleiding van de test ontvang je een analyse, een gedetailleerd verslag en een trainingsprogramma met uitgebreide uitleg.

Sporttest extra

Het is ook mogelijk om de sporttest extra te doen. Dat is de sporttest plus extra vermogensmetingen. Hierbij kan je denken aan enkelzijdige vermogensmetingen van benen en bovenlichaam met als doelen een nulmeting, linksrechtsverschil en advies trainingsgewicht.

Wil je meer informatie over de sporttest of een afspraak maken voor de sporttest? Neem contact op met Mariëlle Spekreijse, m.spekreijse@vu.nl

Nieuwsbrief ontvangen?

Vul hier je e-mailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Copyright © 2022 - Vrije Universiteit Amsterdam