Massage

Binnen Health & Performance bieden we verschillende massagevormen aan waarvan Sportmassage centraal staat.

Sportmassage is het toepassen van een aantal handgrepen op een ontbloot lichaamsdeel van een gezonde sporter, met als doel de lichamelijke conditie te verbeteren, te behouden en/of eventuele nadelige gevolgen van zijn/haar sportbeoefening weg te nemen.

Sportmassage wordt toegepast om vermoeidheidsverschijnselen die het directe gevolg zijn van een lichamelijke inspanning (sport of andere activiteit in het dagelijks leven) terug te dringen.

De afvalstoffen die vermoeidheidsverschijnselen, pijn of kramp veroorzaken worden uit de spieren gemasseerd. Hierdoor wordt de stofwisseling positief beïnvloed, waardoor men sneller herstelt en men weer sneller een bepaalde prestatie kan leveren. Het kan een blessure preventieve werking hebben.

Naast bovengenoemde effecten resulteert sportmassage, net als vrijwel iedere vorm van massage, in psychische en lichamelijke ontspanning. Naast een heerlijk ontspannen gevoel, zal ook dit effect het lichaam sneller laten herstellen en beter laten functioneren.

Omdat sport en overige activiteiten in het dagelijks leven dezelfde invloed op ons lichaam kunnen hebben, is (sport)massage voor iedereen geschikt, ook voor niet-sporters

N.B. Sportmassage kan ook worden ingezet om spieren voor een sportactiviteit te activeren, als onderdeel (niet als vervanging!) van een warming-up.

Binnen Sportcentrum VU zijn er 2 masseurs werkzaam, met elk hun eigen kenmerken en werktijden, Marco Linneman en Nina.

Sport-therapie – Marco Linnemann

De basis voor de sport-therapie van Marco Linnemann is massage en wordt aangevuld en verbreed met: bindweefselmassage, Shiatsu (Japanse drukpuntmassage), voetreflexzone-massage, Aquamassage (met behulp van een warmwaterkussen), stoelmassage en lymfedrainage. Dit stelt hem in staat om vanuit diverse invalshoeken (vaak chronische) klachten te verhelpen, waarbij de aandacht niet alleen is gericht op de directe klacht, maar ook op mogelijke indirecte oorzaken. Door de behandeling is men eerder in staat weer fit aan sport te kunnen beginnen, gaat er een preventieve werking van uit en heeft men bovendien een ontspannen moment!

Wil je meer informatie of een afspraak maken?
Neem contact op met Marco Linnemann.

T: 06-23 817 717
E: info@sport-therapie.nl

Sportmassage – Nina Velikova

Nina is een massagespecialiste, waarbij je terecht kunt voor o.a. sportmassage, deep tissue massage of ontspanningsmassage. Als fanatieke ex-sportster had zij zelf de heilzame werking van massage bij blessures en vermoeidheid ervaren. Dit fascineerde haar zo, dat zij uiteindelijk besloot om zich te scholen tot massagetherapist.

Zij heeft haar eigen parktijk, maar is blij om ook via Sportcentrum VU haar deskundige massagebehandelingen aan te bieden.

Wil je meer informatie of een afspraak maken? Bekijk haar website of neem contact op met Nina.
T: 06-14610107
E: nina@nivelu.nl
Afspraak direct boeken, doe je hier 

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Vul hier je e-mailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Copyright © 2022 - Vrije Universiteit Amsterdam