Podologie

PodoMed

Sportcentrum VU werkt binnen Health & Performance samen met zelfstandige ondernemers met expertise op een specifiek gebied. Op het gebied van podologie is dat PodoMed.

PodoMed is specialist in het behandelen van lichamelijke klachten die ontstaan vanuit verkeerd functionerende voeten. PodoMed biedt uiteenlopende ondersteuningen. Van voetbehandelingen en podotherapie tot de behandeling van complexere klachten, zoals bij diabetes.

Podomed Sportcentrum VU

Wat kan je verwachten?
Na onderzoek (met de laatste 2D- en 3D-technieken) adviseert PodoMed de juiste zool voor de juiste schoen. Je krijgt een heldere uitleg over het advies. We geven een 6-maanden garantie af voor onze producten. Je kan altijd rekenen op zorg en ondersteuning van top tot teen. Een zeker gevoel! Topsporters als Rafael van der Vaart en Memphis Depay zweren bij de oplossingen van PodoMed!

Werkwijze
Een eerste onderzoek bestaat uit vijf onderdelen:

  • Een intakegesprek om een zo volledig mogelijk beeld te krijgen van de klacht.
  • Een podoscan om de onderkant van de voeten en de drukpunten te bekijken. Ook is zo het voettype te bepalen.
  • Een scan van de voeten, een staande en een lopende afdruk en eventueel een dynamische ganganalyse.
  • Het palperen (testen) van de voeten en het bekijken van de functionaliteit van de voetgewrichten bij belasting.
  • De slijtage van de huidige schoenen wordt bekeken. Ook bekijkt PodoMed of de schoen wel geschikt is voor het voettype en geeft advies hierover.

Na het onderzoek ontvang je een advies in de vorm van steunzolen. Deze zijn vervaardigd via de scans van de voeten. Als de zolen klaar zijn, kom je terug met schoenen. Het binnenwerk wordt dan verwijderd en de steunzool geplaatst. Op deze zolen loop je 10 tot 14 dagen. Als er klachten zijn zoals blaren of blijvende spier/pijnklachten volgt een nieuwe afspraak om dit bij te sturen. Als er geen klachten zijn loop je drie maanden op de zolen. Verbetert de originele klacht niet dan passen we de zolen waar nodig aan.

Als alles goed gaat krijg je na een jaar een oproep om de zolen te laten controleren. Wij kijken dan of de zolen nog voldoen en genoeg ondersteuning geven. Vervolgens maak je een afspraak en dan gaan wij de zolen daar waar nodig aanpassen.

Tarieven
De zorgverzekering vergoedt podotherapie uit het aanvullende pakket. Bekijk dan ook eerst de vergoedingen van de zorgverzekeraar.
Bekijk hier de tarieven van PodoMed

Meer informatie

Om een afspraak te maken neem je contact op met PodoMed.
www.podomed.nl
info@podomed.nl

De afspraak vindt plaats op Sportcentrum VU – locatie Uilenstede

Nieuwsbrief ontvangen?

Vul hier je e-mailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Copyright © 2020 - Vrije Universiteit Amsterdam