De Hollandse 100

Drie VU-studenten en sporters van Sportcentrum VU doen 17 maart mee aan de Hollandse 100, dat is een evenement om geld op te halen voor onderzoek naar Lymfeklierkanker. Caily (22), Muriël (23) en Emma (22) gaan in Heerenveen in totaal 100 kilometer sporten voor het goede doel. Als eerste 10 kilometer schaatsen in Thialf en daarna 90 kilometer fietsen. Ik sprak met Emma hierover.

“Wij sporten bij Sportcentrum VU omdat wij alle drie op Uilenstede wonen. Het is echt ideaal en het is een hele mooie sportschool. De reden dat ik hier sport is voornamelijk om in beweging te blijven, ik vind het vooral leuk om naar de groepslessen te gaan. Ik doe mee aan de groepslessen yoga en boksen. Ook heb ik hier getraind voor de marathon van Rotterdam. Nu is het doel om voor de Hollandse 100 te trainen. Naast het trainen bij Sportcentrum VU fiets ik ook zelf buiten om te trainen, maar het meeste train ik bij Sportcentrum VU.

De Hollandse 100 is een evenement om geld op te halen voor onderzoek naar Lymfeklierkanker. Daarbij is de bedoeling dat je 10 km gaat schaatsen en 90 km gaat fietsen, de Hollandse sporten dus. In Heerenveen schaatsen we in Thialf, daarna fietsen we in de omgeving. Wij trainen hiervoor, we zijn bijvoorbeeld een paar keer bij Spinning geweest. Bij de Jaap Edenbaan trainen we voor het schaatsen. Caily en ik kunnen wel redelijk schaatsen, maar Muriël moet hiervoor nog goed gaan trainen. Dus dat wordt spannend, maar dat komt wel goed.

Het idee om hieraan mee te doen komt van Caily. Ze had het op tv gezien vorig jaar en ze was heel erg enthousiast. Toen dacht ik bij mezelf; dat is pas over een jaar, dat gaan we toch niet doen. Maar in september, toen de inschrijving begon, was ze nog steeds enthousiast. Ik denk dat het heel zwaar gaat worden, het is echt veel maar het is voor een goed doel.

Sportcentrum VU heeft ons geholpen met sportkleding voor de Hollandse 100. Wij hebben Sportcentrum VU gekozen als sponsor omdat we hier allemaal veel sporten. Het was allemaal snel geregeld en dat was heel fijn. Ons doel is om 2500 euro op te halen, wij zitten nu ongeveer op 30%. De volledige opbrengst gaat naar Lymph&co. Deze organisatie besteedt geld uit aan onderzoek naar Lymfeklierkanker. Totaal zijn er 60 teams ingeschreven maar het verschilt wel in grootte, er zijn namelijk 300 deelnemers. We gaan met z’n allen tegelijk van start. Hopelijk kunnen we bij elkaar blijven, want dat is wel gezellig als je de hele dag bezig bent.”

Wilt u ook dit goede doel steunen? Ga naar www.dehollandse100.nl/team/twee en doneer!

Nieuwsbrief ontvangen?

Vul hier je e-mailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Copyright © 2019 - Vrije Universiteit Amsterdam