Het inspirerende verhaal van Maria van Erp (56)

Maria van Erp (56 ) is zelfstandig ondernemer in de sport. Zij organiseert o.a. sportactiviteiten, beheert en exploiteert sportaccommodaties.

“De reden dat ik hier sport is door de begeleiding van Frank. Ik heb in het verleden al een keer eerder met hem gerevalideerd. Ik had een operatie aan mijn schouders en moest totaal 8 jaar revalideren. Dit voorjaar had ik een knieblessure, toen ik het weer mocht gaan belasten wist ik dat ik het weer onder begeleiding van Frank wilde gaan doen. Dat is de grootste reden. De tweede reden is om mijn favoriete sport Tennis goed te beoefenen. Ik speel tennis bij Aemstelburgh. Ik tennis in de winter 1x per week, in de zomer 3x per week. Naast de trainingen speel ik ook nog wedstrijden. Binnenkort doe ik mee met het NK veteranen. In mijn leeftijdscategorie speel ik bij de top van Nederland. De derde reden is om fit te blijven, om alles te kunnen blijven doen moet je fit blijven als je ouder wordt.

Sportcentrum VU heeft mij heel veel gebracht. De vraag was of ik ooit nog kon tennissen. Het zag er niet uit dat dat nog zou gebeuren, maar toch is het gelukt. Daar ben ik dan ook heel blij mee, want tennis was mijn passie. Het was zelfs mijn beroep toen. Frank heeft in de revalidatieperiode een belangrijke rol gespeeld, want hij heeft mij altijd begeleid. Hij maakt de fitness ook minder steriel, hiervoor revalideerde ik ergens anders en had ik na 1,5 uur sporten geen woord gewisseld. Frank zorgt ervoor dat dat niet gebeurt en dat maakt het ook veel leuker.

Het mooiste wat ik hier heb ervaren is om weer terug te komen op mijn oude fitheidsniveau. Het doel was om weer fit te worden en de vraag was of dat ook ging lukken. Dankzij Sportcentrum VU en met name Frank is dat gelukt.”

Nieuwsbrief ontvangen?

Vul hier je e-mailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Copyright © 2019 - Vrije Universiteit Amsterdam