Het inspirerende verhaal van toptalent Tess (18)

Tess Wilschut (18) is het aanstormende toptalent in het zeilen. De Amstelveense zit in haar laatste jaar van de middelbare school en haar ambitie is om in 2024 mee te doen met de Olympische Zomerspelen.

“Ik sport bij Sportcentrum VU omdat dit dichtbij mijn huis is. Het is voor mij vijf minuten fietsen van waar ik woon. Momenteel zit ik in mijn eindexamenjaar, ik heb 6 vwo in twee jaar gesplitst. Vorig jaar heb ik zes vakken afgerond en dit jaar ga ik de laatste twee vakken afronden. Ik heb een beloftestatus en daardoor is dit gelukkig mogelijk.

In 2024 wil ik meedoen met de Olympische Zomerspelen in Parijs met wedstrijdzeilen, daarvoor moet ik sterker worden. Ik vaar de skiff, dat is een snelle zeilboot met trapezes en drie zeilen. Je zit daar met z’n tweeën op.

Bij Sportcentrum VU train ik vijf keer per week, 3 krachttrainingen en 2 conditietrainingen. Buiten Sportcentrum VU train ik in de winter in het buitenland. Ik ga dan tien dagen per maand naar Portugal of Mallorca. Halverwege april begin ik dan weer met trainingen in Scheveningen. Daar train ik dan van donderdag tot en met zondag. In de zomer doe ik dan wedstrijden. De wedstrijden die ik in de zomer doe zijn voornamelijk in het buitenland, afgelopen zomer in Duitsland, Finland, Verenigde Staten, Frankrijk maar ook in Nederland in Scheveningen.

Ik sport hier ruim twee jaar en het is echt ideaal. Het is een grote, fijne sportschool en het is ideaal dat ik zo dichtbij woon. Momenteel ben ik nog op zoek naar sponsors voor onder andere mijn jaarabonnement bij Sportcentrum VU.”

Voor meer informatie: www.tesswilschut.com

Nieuwsbrief ontvangen?

Vul hier je e-mailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Copyright © 2022 - Vrije Universiteit Amsterdam