Nieuwe regeling voor sportende VU studenten

Enkele jaren geleden is de SSVU opgericht met het doel om de sport voor studenten van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) extra te stimuleren. Door de ingewikkelde situatie in Amsterdam met twee universiteiten en meerdere hogescholen is dat makkelijker gezegd dan gedaan. De afgelopen jaren heeft de SSVU vooral aan evenementenorganisatie gedaan. Dit jaar is echter besloten, in samenspraak met het Sportcentrum VU, dat wij meer willen en kúnnen doen om VU studenten in beweging te krijgen. Het doel is om sterkere banden aan te gaan met de verenigingen, die er elk jaar als geen ander in slagen om menig student aan het sporten te krijgen. En dat niet alleen, ook op andere plekken weten zij de horizon van studenten te verbreden, zoals feestjes, commissies en het ontmoeten van nieuwe vrienden.

Samen met het Sportcentrum VU heeft de SSVU een selectie gemaakt van verenigingen in Amsterdam die het sportaanbod, gesteund vanuit de VU, zoveel mogelijk kunnen verbreden. Voor deze verenigingen geldt dat zij vanaf het volgend studiejaar een bijdrage zullen ontvangen per VU student die lid van de vereniging is.

Door de nieuwe jaarlijkse investering van de VU in de studentensport zal er een meer gelijkwaardige en nauwere samenwerking tussen de beide sportraden en universiteiten kunnen ontstaan. Beide besturen staan immers voor het bevorderen van sporten onder studenten. Met name op het landelijk niveau willen zowel de SSA als de SSVU kijken hoe de samenwerking uitgebreid kan worden. Wij kijken hier enorm naar uit!

Contactpersoon: Wouter van der Harst – Voorzitter SSVU 2021- 2022

Nieuwsbrief ontvangen?

Vul hier je e-mailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Copyright © 2022 - Vrije Universiteit Amsterdam