Sportcentrum VU gebruikt Athletic Skill Model bij aanstormende talenten

Vanaf september 2018 werkt Sportcentrum VU mee aan talentontwikkeling van de jeugdspelers van voetbalvereniging SV Rap/ Dream Team.  SV Rap / Dream Team biedt wekelijks trainen aan op betaald voetbal niveau voor talenten tot onder 25 jaar. De Dream Team Academy is een bundeling van kennis en ervaring van een aantal bevlogen voetbaltrainers. De missie is om complete voetballers af te leveren. Spelers met een grote technische en tactische bagage die in staat zijn om op het veld adequaat te reageren en keuzes te maken.

Binnen de muren van het vernieuwde Sportcentrum VU krijgen deze aanstormende voetbaltalenten extra trainingen om hun verrichtingen op het veld door middel van het Athletic Skill Model (ASM) te verbeteren. ASM is een trainingsmodel mede ontwikkeld door professor Geert Savelsbergh van de faculteit der Bewegingswetenschappen van de VU. Binnen dit model staat het aanpassingsvermogen en plezier in bewegen centraal.

Via een analyse is achterhaald welke sportspecifieke kenmerken binnen het voetbal noodzakelijk zijn. Met deze informatie is er een programma opgesteld waarbij de jonge talenten steeds verschillende vaardigheden oefenen. De jeugdspelers worden continu uitgedaagd om bewegingen net iets anders uit te voeren. Ze  leren zich aan te passen aan steeds veranderende omstandigheden. Niet de perfecte beweging, niet de hoogste score staan centraal maar het veelzijdig verbeteren van motorische basisvaardigheden. Belangrijk is door middel van een betere aansturing bewegingsproblemen op een effectieve manier op te lossen. Het resultaat is een gezonder leven met minder blessures, minder uitval en meer plezier. Mogelijk is het ook een springplank voor een langere sportcarrière met betere prestaties.

Nieuwsbrief ontvangen?

Vul hier je e-mailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Copyright © 2019 - Vrije Universiteit Amsterdam