Buikspierkwartier

Het buikspierkwartier is een groepsles in de fitnessruimte waarbij je diverse oefeningen doet om je core en buikspieren te trainen. Het gaat dan vooral om het trainen van je core, oftewel je lage rug en je schuine en rechte buikspieren. Soms worden attributen gebruikt zoals de bosu ballen.


BUIKSPIERKWARTIER BIJ SPORTCENTRUM VU

WAT IS HET BUIKSPIERKWARTIER?

Het buikspierkwartier is een groepsles in de fitnessruimte in Amstelveen op Uilenstede waarbij je diverse oefeningen doet om je core en buikspieren te trainen. Maar liefst elke dag staat deze groepsles op het programma. Doordeweeks is het buikspierkwartier op het einde van de ochtend en eind van de middag, in het weekend is het in de middag. Perfect dus om even in je pauze of na je werk of school de buikspieren te trainen. Het gaat dan vooral om het trainen van je core, oftewel je lage rug en je schuine en rechte buikspieren. Naast de klassieke buikspieroefeningen wordt er ook vaak geplankt. Soms worden attributen gebruikt zoals de BOSU’s. Dat zijn attributen om je balans te trainen en om je core te verbeteren.

BUIKSPIERKWARTIER BIJ SPORTCENTRUM VU

Deze groepsles in de fitness staat nog niet zo lang op ons programma. De les is iedere dag van de week, soms meerdere keren per dag. In het lesrooster hierboven vind je de precieze tijden. Het is de ideale manier om je core en buikspieren te trainen. Je kan de oefeningen aanpassen op elk niveau en is dus toegankelijk voor zowel beginners als de gevorderde fitnesser. Meld je aan bij de infobalie in de fitnessruimte om mee te kunnen doen met het buikspierkwartier. De les is meestal op de eerste etage in de fitness. Zorg dat je je sportkleding aan hebt, een handdoek bij je hebt en al een beetje opgewarmd bent.

Nieuwsbrief ontvangen?

Vul hier je e-mailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Copyright © 2022 - Vrije Universiteit Amsterdam