Krav Maga

Krav Maga wordt algemeen beschouwd als de meest effectieve krijgskunst voor zelfverdediging. Het is ontworpen om praktisch en intuïtief te zijn voor mensen van elke leeftijd, vorm of grootte. De technieken bouwen voort op je natuurlijke instincten om vaardigheden snel en effectief te ontwikkelen, terwijl ze je in staat stellen om aanvallen onder elk scenario het hoofd te bieden. Je leert hoe je jezelf en je dierbaren kunt verdedigen, terwijl je een verhoogd bewustzijn en instinctieve reflexen krijgt.


Onderdeel van de Krav Maga filosofie is dat de beste manier om een gevecht te winnen, is om niet in een gevecht verwikkeld te raken. Toch trainen we in Krav Maga om ons te helpen de ergste scenario’s te vermijden en te overleven. Als iemand je leven bedreigt, zul je trainen hoe je dat scenario kunt vermijden, en als het al voorbij het point of no return is, zul je leren hoe je de meest effectieve slagen en technieken kunt gebruiken om te overwinnen, terwijl je onder extreme stress staat.

Krav Maga werd ontwikkeld in de jaren 1950 en wordt tegenwoordig in verschillende vormen gebruikt door het leger, de politie en burgers. In deze les leer je civiele Krav Maga, dat wil zeggen hoe je jezelf in elke situatie kunt verdedigen tegen één of meerdere personen met en zonder wapens.

Vanaf maandag 28 februari kun je Krav Maga lessen volgen bij het Sportcentrum VU als onderdeel van de all-in kaart. De les is elke maandag van 20:30 – 21:30 uur in studio 2 gegeven door Ben Wiese. Vanaf donderdag 12 mei kun je nu ook Krav Maga lessen volgen! De les is van 20:45 – 21:45.

Nieuwsbrief ontvangen?

Vul hier je e-mailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Copyright © 2022 - Vrije Universiteit Amsterdam