Tai Chi

Tai Chi (betekent zoiets als grote uitgestrekte vuist, een jonge vorm van Qi Gong) komt uit China en hierbij doe je bewegingsoefeningen in een choreografische vorm die afkomstig zijn van de gevechtskunst. Oorspronkelijk waren de bewegingen om vechtvaardigheden te ontwikkelen. Nu wordt het veel meer beoefend om de gezondheid te verbeteren, te ont-stressen en voor het meditatieve element. Tai Chi is dus meditatie in beweging en dat bevordert dus de concentratie.


Veel mensen die Tai Chi beoefenen zijn zich niet eens bewust van de kwaliteiten die Tai Chi heeft als vechtkunst. Zonder de interne (martiale) principes te doorgronden, is het moeilijk een hoger niveau van Tai Chi Chuan te bereiken. Het is uitermate belangrijk om je interne kracht te ontwikkelen en de vaardigheid te leren dit toe te passen. Door de externe martiale technieken en de interne energie-principes, zoals de spiralen en de geestelijke-intentie, samen te brengen in de vorm, verkrijg je inzichten die je in de hele vorm kunt toepassen. Tai Chi is meer dan het lopen van een vorm en de innerlijke kracht onderscheidt Tai Chi dus van externe martiaal arts. Met als algeheel resultaat de vele gezondheidsvoordelen.

Op iedere leraar is de uitspraak “in de leerling herkent men de meester” van toepassing. Een goede Tai Chi leraar zal je kunnen onderwijzen en doorverwijzen in al de aspecten van ‘vechtkunst’, ‘gezondheidsoefening’ en ‘levenskunst’.

Wil jij Tai Chi beoefenen? Meld je aan via portal.sportcentrumvu.nl.

Nieuwsbrief ontvangen?

Vul hier je e-mailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Copyright © 2022 - Vrije Universiteit Amsterdam