Schaatsen

Begint het bij jou ook te kriebelen zodra er vorst is voorspeld? Kijk je reikhalzend uit naar de eerste Elfstedentocht in 20 jaar? Haal je schaatsen uit het vet en zorg dat je er klaar voor bent! Sportcentrum VU biedt in samenwerking met SKITS een uitgebreid pakket aan schaatsmogelijkheden. Er zijn trainingen voor absolute beginners, voor Elfstedentocht bedwingers en alles wat daar tussen zit. Helaas hebben we geen eigen schaatsbaan. Daarom vinden onze trainingen plaats bij de Jaap Edenbaan in Amsterdam Oost.

De trainingen zijn gericht op het aanleren/verbeteren van je schaatstechniek én het verbeteren van je (schaats)conditie. Bochten rijden ('pootje over') staat meestal hoog op het verlanglijstje van cursisten, daar wordt dus veel aandacht aan besteed. Maar zeker niet alleen daaraan. Je mag meerdere keren per week aan trainingen deelnemen.

Onze abonnementen

All-in 12 maanden

vanaf € 225,00
Word Lid Meer info

Schaatsen bij Sportcentrum VU

Ook 'pootje over' leren schaatsen en zo nog snellere rondetijden neerzetten? Met onze trainingen werk je aan je schaatstechniek en het verbeteren van je schaatsconditie! Een onvergetelijke ervaring...


Schaatsen bij Sportcentrum VU

Sportcentrum VU biedt in samenwerking met SKITS een uitgebreid pakket aan schaatsmogelijkheden. Er zijn trainingen voor absolute beginners, voor Elfstedentochtbedwingers en alles wat daar tussen zit. Helaas hebben we geen eigen schaatsbaan. Daarom vinden onze trainingen plaats bij de Jaap Edenbaan in Amsterdam Oost. Dit is een van de weinige onoverdekte ijsbanen van Nederland. Alleen studenten en pas-afgestudeerden (tot één jaar na afstuderen; peildatum 30 september 2017) mogen aan onze schaatstrainingen deelnemen.

De trainingen zijn gericht op het aanleren/verbeteren van je schaatstechniek én het verbeteren van je (schaats)conditie. Bochten rijden (‘pootje over’) staat meestal hoog op het verlanglijstje van cursisten, daar wordt dus veel aandacht aan besteed. Maar zeker niet alleen daaraan. Je mag meerdere keren per week aan trainingen deelnemen. De trainingen gaan bijna altijd door, maar NIET tijdens onweer.

Rooster

Voor het rooster kijk je op de website van SKITS.
Let op: de KNSB-training op woensdagavond, genoemd in het rooster van SKITS, behoort niet tot de cursustrainingen van Sportcentrum VU!

Kosten 

Je kosten bestaan uit het tarief voor de cursus en de entree voor de ijsbaan:Voor de entree geeft de ijsbaan stevige kortingen aan studenten. Kijk op http://www.jaapeden.nl/praktische-informatie/tarieven/. De rittenkaarten koop je bij de kassa van de ijsbaan. Je moet eenmalig een ijsbaanpas (5 euro) aanschaffen. Heb je die nog uit het verleden? Meenemen!

Voor de cursus schrijf je je in bij Sportcentrum VU (online of aan de balie).

Studentenvereniging SKITS

A.S.S.W.S.V. SKITS is de enige echte studenten schaats-, wieler- en skeelervereniging van Amsterdam. Bij SKITS kun je sporten op alle niveaus, veel studenten ontmoeten, feesten en je ontwikkelen bij een van de vele commissies!studenten schaats-, wieler- en skeelervereniging van Amsterdam. Als je lid bent van SKITS ben je automatisch ingeschreven als cursist. Kijk op www.skits.nl

Materiaal

Schaatsen kan je lenen bij de schaatsbaan. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Handschoenen zijn verplicht, een muts wordt aanbevolen. Verder kleding afhankelijk van de weersomstandigheden. Vergeet niet je sportschoenen mee te nemen voor de warming up. Elke training begint met instructie/warming up naast het ijs.

Contact 

Voor al je vragen met betrekking tot de schaatstrainingen neem je contact op met trainer Kees de Vrij: Kees@SKITS.nl; T 06 21275720   

 

Delen via    Facebook Twitter Google+ Pinterest

Nieuwsbrief ontvangen?

Vul hier je e-mailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Copyright © 2018 - Vrije Universiteit Amsterdam / Disclaimer / Privacy Statement