Zwemmen

In Nederland denken we vaak dat iedereen (goed) kan zwemmen, omdat we zelf schoolzwemmen op school hebben gehad. Helaas is niets minder waar. Het groeiend aantal verdrinkingen van de afgelopen jaren laat dat duidelijk zien. Niet alleen buitenlanders verdrinken. Ook de zwemvaardigheid van Nederlanders gaat achteruit. Minder dan de helft van de schoolkinderen haalt tegenwoordig het hele 'zwem-ABC'. Dat kan betekenen dat ze niet goed genoeg kunnen zwemmen in diepe wateren of in open water.

Het zwemprogramma van Sportcentrum VU is iedere maandag tussen 20.00 en 22.00 uur. De zwemlessen worden gegeven in het Zuiderbad van de Gemeente Amsterdam. Van 20:00 tot 21:00 uur is er zwemles voor beginners. Als je nog niet kan zwemmen of beginnend zwemmer bent, is dit de juiste les voor jou. Zwemvaardigheid wordt vanaf het begin aan je uitgelegd. Daarna, van 21:00 tot 22:00 uur is er zwemles voor beginners en het conditiezwemmen.

Rooster

maandag 29 april 2019

Tijdstip Sport Trainer Locatie Beschikbaarheid
20:00 - 21:00 Zwemmen (beginner) Abdel Zuiderbad n.v.t.
21:00 - 22:00 Zwemmen (conditie/techniek) Abdel Zuiderbad n.v.t.

Onze abonnementen

vanaf
Word Lid Meer info

Zwemmen bij Sportcentrum VU

In het Zuiderbad worden zwemtrainingen verzorgd voor beginnende zwemmers en om te werken aan de conditie voor meer ervaren zwemmers.


ZWEMMEN BIJ SPORTCENTRUM VU

Iedereen houdt er wel van om in de zomer lekker een duik in de zee te nemen. Om het zwemmen te bevorderen biedt Sportcentrum VU een zwemprogramma aan. Helaas beschikt Sportcentrum VU niet over een eigen zwembad in Amsterdam of Amstelveen. We huren daarom een baan in het Zuiderbad. Dit bad is in Amsterdam aan de Hobbemakade, vlakbij het Rijksmuseum. Dit zwembad is al bijna 100 jaar geliefd bij zwemliefhebbers en trekt gemiddeld 500 zwemmers per dag. Het sfeervolle gebouw uit 1897 is oorspronkelijk gebouwd als overdekte rijwielschool. In 1912 werd in het gebouw het Zuiderbad geopend. Het waterbassin werd als het ware op de fietsvloer gezet. Het zwembad heeft alleen een binnenbad. Meer info over het Zuiderbad vind je op de website van de Gemeente Amsterdam.

ZWEMLESSEN

Het zwemprogramma van Sportcentrum VU is iedere maandag tussen 20.00 en 22.00 uur. De zwemlessen vinden plaats in het Zuiderbad van de Gemeente Amsterdam. Van 20:00 tot 21:00 uur is er zwemles voor beginners. Als je nog niet kan zwemmen of beginnend zwemmer bent, is dit de juiste les voor jou. Je leert hier verschillende zwemslagen zoals, schoolslag, borstcrawl en rugslag. Zwemvaardigheid wordt vanaf het begin aan je uitgelegd. Daarna, van 21:00 tot 22:00 uur is er zwemles voor beginners en het conditiezwemmen. Deze les is voor mensen die een beetje hebben leren zwemmen en dit nu ook mogen uitproberen in het diepe water. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om conditie te blijven zwemmen en je slag verder te verbeteren. De zwemlessen worden altijd door een vaste instructeur gegeven.

Om deel te kunnen nemen aan de zwemles dien je een apart zwemabonnement aan te schaffen. Dit kan je online kopen, of aan de balie van 1 van onze twee locaties.

MEER INFORMATIE

Met vragen over zwemmen kun je contact op met Jolanda Seijger, mail naar j.seijger@vu.nl

Delen via    Facebook Twitter Google+ Pinterest

Nieuwsbrief ontvangen?

Vul hier je e-mailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Copyright © 2019 - Vrije Universiteit Amsterdam