Padel bij Sportcentrum VU

Padel is een racket- en balsport dat gespeeld wordt op een omsloten veld of kooi.

Het wordt voornamelijk met vier spelers gespeeld, waarbij een bal, lijkend op een tennisbal, met een racket over een net gespeeld moet worden. Padel lijkt nog het meest op een combinatie van tennis en squash. Het speelveld is ongeveer 25% kleiner dan een tennisveld.

Bij padel moet de bal over het net op de speelhelft van de tegenstander(s) geslagen worden, zonder dat de bal eerst een van de wanden raakt. Het doel is om de tegenstander(s) te beletten de bal terug te slaan. Als de bal eerst de grond raakt en daarna de wanden blijft die echter in het spel. Hierdoor kunnen lange rally’s ontstaan. Dat maakt dat de taktiek een belangrijke rol speelt bij padel. Kracht is minder belangrijk. De bal kan steeds terug blijven komen.

Bij het Sportcentrum VU hebben we nog geen padel velden, maar we hebben een samenwerking met Padel Mate Club Amstelveen. Op vertoning van je inschrijving bij Sportcentrum VU kun je daar tijdens daluren voor 50% van de normale prijs padel spelen.

Hoe gaat dit in z'n werk?

  • De eerste keer dat je gaat moet je je registreren bij Padel Mate Club. Dan betaal je eenmalig het volledige tarief (€15 voor buiten / €20 voor binnen).
  • Alle volgende keren kun je tijden daluren voor 50% van het tarief spelen. De daluren zijn ma t/m vr 08:00 - 16:00 uur.
Padel
Scroll to top