Capoeira

Is het een dans of een vechtsport? Laten we het een vechtkunst noemen. Deze vechtkunst kun je leren bij Sportcentrum VU. Als je al een ervaren beoefenaar bent, dan kun je je uiteraard ook zó aansluiten! Capoeira is een spel, vaak omschreven als een Braziliaanse vechtkunst. Soortgelijke spelen werden door de Afrikaanse bevolking naar Brazilië gebracht in de tijd van de slavernij.
br/> De oorsprong vind je dus al terug in de zestiende eeuw. Vechtsporten waren verboden in die tijd, maar wel erg belangrijk voor de slaven om zich te kunnen verdedigen. Om toch het vechten te kunnen oefenen, werd deze dansvorm bedacht.

Capoeira bij Sportcentrum VU

Met capoeira train je op een leuke manier alle spieren in je lichaam, daarnaast helpt capoeira je met aspecten als creativiteit, coördinatie en ritmegevoel.


CAPOEIRA BIJ SPORTCENTRUM VU

Bij Sportcentrum VU wordt Capoeira gegeven in de onlangs vernieuwde studio’s in Amstelveen op Uilenstede.

Capoeira is een Braziliaanse vechtdans. Het is een spectaculaire combinatie van vechtsport, dans en acrobatiek. Je speelt deze vechtkunst in een cirkel, de roda. Het hart wordt gevormd door de twee dansers. Op het ritme van opzwepende muziek spelen twee personen tegen elkaar. Er is geen winnaar of verliezer, wel kan je vaak zien wie dit spel het beste beheerst. Het gaat vooral om de muziek en hoe je daar op beweegt. De ‘verdedigende’ partij maakt bukkende, ontwijkende bewegingen. Het ziet er uit als een combinatie van vele acrobatische bewegingen en draaiingen.

Met capoeira train je op een leuke manier alle spieren in je lichaam, daarnaast helpt capoeira je met aspecten als creativiteit, coördinatie en ritmegevoel.

Capoeira Amsterdam

CAPOEIRA BIJ SPORTCENTRUM VU

Deze vechtkunst heeft al jaren een vaste plek in het sportprogramma van Sportcentrum VU. Iedere week komt een vaste groep van Miojo Capoeira zich uitleven. Kijk eens op de Facebook-pagina van Miojo Capoeira hoe het er uit ziet. Op vrijdag in de avond en op zaterdag eind van de middag vindt deze les plaats in de studio’s op Uilenstede in Amstelveen. Heerlijk met muziek erbij deze kunst beoefenen. Erg leuk om naar te kijken, maar doe vooral ook zelf mee! Met een all-in abonnement neem je deel aan deze lessen. Een all-in abonnement heb je al voor een dag, maar ook voor een maand, drie maanden of een jaar.

BENODIGDHEDEN

De passende kleding is aanwezig in de sportstudio’s van Sportcentrum VU. Het is van belang dat je comfortabele sportkleding draagt. Verder is het aan te raden om een drinkflesje mee te nemen en een handdoek voor het zweten. Let op: Het gebruik van een handdoek is verplicht bij Sportcentrum VU, bij alle groepslessen en in de fitness.

Delen via    Facebook Twitter Google+ Pinterest

Nieuwsbrief ontvangen?

Vul hier je e-mailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Copyright © 2021 - Vrije Universiteit Amsterdam