Vitaliteitstraining

Voor iedereen die door middel van een gezonde leefstijl en de juiste zelfzorg wil werken aan preventie van ziekte en optimalisatie van gezondheid.

De Sportcentrum VU Vitaliteitstraining is erop gericht om mensen door middel van leefstijlfactoren en de juiste zelfzorg effectief te begeleiden op het gebied van gezondheidsmanagement. De leefstijlpijlers die aan bod kunnen komen in de vitaliteitstraining zijn ontspanning, slaap, voeding, beweging en een behulpzame mindset.

Vitaliteitstraining is gericht op preventie van symptomen van ziekte of deze op een natuurlijke manier te verlichten. Het uitgangspunt is het aanpakken van de oorzaak en dus niet symptoombestrijding. Het kan goed aanvullend op medische behandeling ingezet worden, het is er nooit een vervanging van!

Bv. Bij een hoge bloeddruk wordt door een arts medicatie voorgeschreven en wordt door middel van vitaliteitstraining gewerkt aan de onderliggende oorzaken zoals mogelijk stress, ongezonde voeding en inactiviteit.

Vitaliteitstraining is gericht op preventie maar ook op optimalisatie van gezondheid, vanuit welke basis je ook begint. Vitaliteit is namelijk meer dan de afwezigheid van ziekte, het betekent dat je in staat bent om je leven werkelijk te leiden zoals jij dat zelf graag wilt.

Door middel van kleine stapjes kan je werken aan het versterken van je immuunsysteem (gezond afvallen), je autonome zenuwstelsel (meer energie) en een sterker brein (lekkerder in je vel).

De Sportcentrum VU Vitaliteitstraining wordt gegeven door Mariëlle Spekreijse. Zij is afgestudeerd Bewegingswetenschapper aan de VU met als hoofdrichting Gezondheidskunde en nevenrichting Psychologie. Na haar studie geeft zij inmiddels al ruim 25 jaar trainingen/advies op het gebied van sport, bewegen en gezondheid, met specialisatie tennis en fitness in de breedste zin van het woord. De afgelopen 5 jaar ligt de focus steeds meer op een totaalbenadering van gezondheid, waarbij het ontspanpatroon, slaappatroon, voedingspatroon en denkpatroon net zo belangrijk zijn als het beweegpatroon. Dit heeft inmiddels geresulteerd in het afronden van de Oersterk Coach Opleiding van Richard de Leth (afgestudeerd arts aan de VU).

Gratis aangeboden tijdens de coronacrisis!

Gedurende de sluiting van Sportcentrum VU door de coronacrisis kunnen alle leden die geïnteresseerd zijn in of nieuwsgierig zijn naar deze vitaliteitstraining gratis kennismaken via een whatsapp video- en of belsessie.

Hoe gaat dat in zijn werk?
Stuur een email naar m.spekreijse@vu.nl met daarin jouw naam, geboortedatum, 06-nummer en een korte motivatie voor een afspraak. Geef in deze mail ook een voorkeurs- dag en -tijd aan. We zullen zsm reageren met een voorstel voor een afspraak, de tijd tot een afspraak zal afhankelijk zijn van de vraag. De beschikbare tijden zijn maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00 – 13.00 uur.

In deze tijd is aandacht voor het versterken van ons immuunsysteem extra belangrijk!

Maar je mag ook zeker een afspraak maken als je gewoon even zin hebt om van je af te praten😊

Nieuwsbrief ontvangen?

Vul hier je e-mailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Copyright © 2021 - Vrije Universiteit Amsterdam