Bodybuilding

Het bouwen en shapen van je lichaam om zoveel mogelijk spieren te ontwikkelen. Dat is wat bodybuilding inhoudt. Niet elke sporter die fanatiek aan krachttraining doet is een bodybuilder. En niet elke bodybuilder doet alleen aan krachttraining.

Bodybuilding werd populair in Amerika, in Santa Monica op Muscle Beach waar mannen als Arnold Schwarzenegger en Dave Draper daar fanatiek mee bezig waren. Niet iedereen in Nederland heeft positieve associaties met bodybuilding, maar het begrip bodybuilding is veel ruimer dan velen denken.

Bodybuilding bij Sportcentrum VU

Bij bodybuilding staat het opbouwen van spiermassa centraal. Het gaat om het werken en bouwen aan het in jouw ogen perfecte lichaam. Om dit te realiseren doe je vooral aan weerstandstraining.


BODYBUILDING BIJ SPORTCENTRUM VU

Bij Sportcentrum VU op de locaties Amsterdam en Amstelveen kan je nu ook aan bodybuilding doen. Bodybuilding is het bouwen en shapen van je lichaam om zoveel mogelijk spieren te ontwikkelen. Niet elke sporter die fanatiek aan krachttraining doet is een bodybuilder, en niet elke bodybuilder doet alleen aan krachttraining. Bodybuilding is bij Sportcentrum VU individueel, dus je kan het op ieder tijdstip bij ons doen. Klik hier voor de openingstijden van beide locaties.

HET VERSCHIL TUSSEN BODYBUILDING EN KRACHTTRAINING

Het verschil tussen krachttraining en bodybuilding zit in het uiteindelijke doel. Bij bodybuilding staat de spiergroei centraal, namelijk het vermeerderen en vergroten van de spiermassa. Deze doelen bereik je door middel van training en voeding.

In tegenstelling tot krachttraining gaat het bij bodybuilding niet om het verbeteren van specifieke vaardigheden. Maar het uitvoeren van de oefeningen doe je om binnen de spieren een zo hoog mogelijke hypertrofie te bereiken. Dit betekent dat weefsel en organen in grootte toenemen.

Bij krachttraining is het trainen met zware gewichten onderdeel van een groter doel. Het gaat erom sterker te worden in zijn geheel en een atletisch lichaam te krijgen. Je kan hierbij ook specifieke doelen stellen. Een schaatser of wielrenner zal krachttraining toepassen om sterkere benen te krijgen, zodat hij langer harder door kan schaatsen of fietsen.

Bij Sportcentrum VU kan je begeleiding krijgen van deskundige instructeurs om zo te werken aan een sterker lijf en meer spieropbouw. Het gebruik van een handdoek is verplicht bij Sportcentrum VU, in de fitness maar ook bij de groepslessen!

Nieuwsbrief ontvangen?

Vul hier je e-mailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Copyright © 2022 - Vrije Universiteit Amsterdam