Wielrennen

Wielertrainingen: fysiek uitdagend en leerzaam. Goed voor je conditie en je leert veilig en efficiënt op een racefiets te rijden. De juiste houding, de juiste versnelling, bochtentechniek, elkaar uit de wind houden, fietsonderhoud, etc. En je ontdekt de mooiste fietsroutes rondom de stad.


WIELRENNEN 2021

In samenwerking met SKITS

Wielertrainingen: fysiek uitdagend en leerzaam. Goed voor je conditie en je leert veilig en efficiënt op een racefiets te rijden. De juiste houding, de juiste versnelling, bochtentechniek, elkaar uit de wind houden, fietsonderhoud, etc. etc, . En je ontdekt de mooiste fietsroutes rondom de stad.

Natuurlijk gebeurt alles conform de corona-voorschriften, dus:
– Alleen meedoen als je klachtenvrij bent.

Wekelijks 3 of 4 Instaptrainingen. Dit zijn relatief korte trainingen (max. 1.5 uur) waar de beginner vertrouwd wordt gemaakt met wielrennen. Meer ervaren renners zijn hier ook welkom.

Daarnaast wekelijks 3 Brede trainingen. Deze duren langer, 2 tot 2.5 uur. Het niveau ligt hoger. Bij twijfel kies je eerst voor een instaptraining. De trainer kan je vertellen of je al klaar bent voor het grote werk.  Eén van deze trainingen is de verenigingstraining van SKITS, de ‘social’ op maandagavond. Ook SVU wielercursisten die geen lid zijn van SKITS kunnen aan deze training deelnemen.

Trainingen vanaf verschillende locaties, zie het lesrooster.
Om de week is er op zaterdag een lange (4 uur) duur/toertochttraining op midden/hoog niveau
N.B. : Uitleenracefietsen zijn beschikbaar, maar neem vooraf contact op met begeleider Kees de Vrij. Voor reservering van een leenfiets moet je ook jouw lengte vermelden i.v.m. de maat van de fiets.
Voor élke training aanmelden bij trainer Kees de Vrij via mail: Kees@SKITS.nl.

Kosten
SKITS studentleden kunnen zonder extra kosten aan de trainingen meedoen. Lid worden van SKITS doe je via de SKITS-website.
Voor overige deelnemers geldt: kies uit een 4 weken Instap-, een 7 weken deel-seizoens of een 21 weken heel-seizoenskaart

INSCHRIJVING

Je koopt een kaart via mijn.sportcentrum.nl en meld je per email aan bij Kees de Vrij: Kees@skits.nl

Instapkaart 4 weken Student € 16 Niet-student 20 €

Deel-seizoenkaart 7 weken Student €21 Niet-student 27 €

Seizoenskaart* Student € 63 Niet-student € 81

Gebruik leenfiets bij alle tarieven inbegrepen.

 

Trainingsrooster zomer 2021

Dag Tijd
Startlocatie  
Maandag 18:30 – 20:30 Parkeerplaats Kalfjeslaan/Kostverlorenkade Social Cycle
Dinsdag 15:00 – 16:30 USC Universum Instaptraining
Woensdag 18:30 – 20:30 Amsterdamse Brug Alle niveaus
Donderdag 7:00 – 9:00

19:00 – 20:30

Amsterdamse brug

USC Universum

Alle niveaus

Instaptraining

Vrijdag 09:00 – 10:30 Sportcentrum VU Uilenstede Instaptraining
Zaterdag 09:00 – 13:00 Amsterdamse brug of oostkant Rozenoordbrug Alle niveaus

 

STUDENTENVERENIGING SKITS

A.S.S.W.S.V. SKITS is de enige echte studenten schaats-, wieler- en skeelervereniging van Amsterdam. Bij SKITS kun je sporten op alle niveaus, veel studenten ontmoeten, feesten en je ontwikkelen bij een van de vele commissies! Als je lid bent van SKITS ben je automatisch ingeschreven als wielercursist.

OOK NIET ONBELANGRIJK

Wielrennen is niet ongevaarlijk. Veiligheid staat bij ons voorop. Je materiaal (banden! remmen!) moet in orde zijn en een valhelm is verplicht. Je leert in een groep rijden zonder jezelf en anderen in gevaar te brengen. Toch blijven er risico’s. Check voor de zekerheid je verzekering. Een bel op je fiets is voor wielrenners geen overbodige luxe.

Eet vooraf goed en neem drinken en sportvoeding mee. Onder slechte of donkere omstandigheden is een (reflecterende) regenjas aan te raden en lampjes. Bij temperaturen onder 16 graden draag je bij voorkeur een lange broek (ter bescherming van je knieën) en lange mouwen. Fietshandschoenen en een fietsbroek worden aanbevolen.

Wielrennen
heel seizoen
€63,- €81,- Maart t/m september, ook toegankelijk met een all-in abonnement
Wielrennen deel seizoen €21,-  €27,- Blok van 7 weken, ook toegankelijk met een all-in abonnement.
Wielrennen instap €16,-  €20,- Blok van 4 weken, ook toegankelijk met een all-in abonnement

Nieuwsbrief ontvangen?

Vul hier je e-mailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Copyright © 2022 - Vrije Universiteit Amsterdam