Wielrennen

Wielrennen of sportief fietsen: erop uittrekken op een racefiets is een 'must' geworden onder jonge Amsterdammers. Zeker ook onder studenten. De omgeving leent zich erg goed voor mooie trainingsritjes. Sportcentrum VU biedt een uitgebreid programma wielrennen aan. Studentenvereniging SKITS assisteert daarbij. Je kan kiezen voor beginnerslessen en elite-trainingen, met techniek, tijdritten en toertochten. De missie is tweeledig: wielrenners naar een hoger niveau brengen en -minstens zo belangrijk- veel studenten met het mooie wielrennen laten kennismaken.

Van maart t/m september worden wielrentrainingen georganiseerd. Kijk in deze maanden voor de specifieke dagen in het lesrooster op deze pagina. Van begin juli tot half augustus zijn er geen trainingen.

Wielrennen bij Sportcentrum VU

Een onvergetelijke ervaring omdat je op de fiets één wordt met je omgeving, je het plezier deelt met je trainingsmaatjes en je eindeloos kunt variëren in training en locatie.


WIELRENNEN BIJ SPORTCENTRUM VU

Wielrennen of sportief fietsen: erop uittrekken op een racefiets is een ‘must’ geworden onder jonge Amsterdammers. Zeker ook onder studenten. De omgeving van Amsterdam en Amstelveen leent zich erg goed voor mooie trainingsritjes, zoals een ‘rondje Ronde Hoep’. Je kan kiezen voor beginnerslessen en elite-trainingen, met techniek, tijdritten en toertochten.

Om mee te doen aan de wielrentrainingen heb je een all-in abonnement nodig. Deelnemen vanuit het VU Fit at Work programma is gratis. Ook is het mogelijk om een apart abonnement voor wielrennen te kopen. Je schrijft je in bij de balie van één van onze locaties (Uilenstede of VU Campus).

Heb je zelf (nog) geen fiets? Geen nood, die kun je bij ons gratis lenen.
Voor info over de trainingen/reservering leenfietsen: trainer Kees de Vrij, Kees@SKITS.nl; T 06-21275720. Voor inschrijven voor de trainingen ga je naar mijn.sportcentrumvu.nl. 

BEGINNERSCURSUS WIELRENNEN

Voor beginners in het wielrennen zijn er korte blokken van vier weken. In kleine groepen leer je de basics, zoals het veilig fietsen met een groep in het verkeer, het gebruiken van de juiste versnellingen en de houding op de fiets. Een beginnerstraining duurt 1,5 uur en vindt plaats op de volgende dagen. Meld je (ook) aan voor deze trainingen bij trainer Kees de Vrij via Kees@SKITS.nl

Startdatum Tijd Locatie Beschikbaarheid
Dinsdag 3 september 16.30 – 18.15 Universum, Science Park koop
Donderdag 5 september 16.30 – 18.15 Sportcentrum VU, Uilenstede koop

Voor meer informatie over de trainingen neem je contact op met trainer Kees de Vrij: kees@skits.nl of T 06-2127 5720

Afhankelijk van de animo voor de beginnerstrainingen zullen er gedurende het seizoen meer trainingen aangeboden worden. Aan de beginnerstrainingen kan ook deelgenomen worden door een beperkt aantal gevorderde wielrenners. Meld je hiervoor van tevoren per mail aan bij Kees via kees@skits.nl (deadline 21.00 uur dag voor de training).

REGULIERE WIELERTRAININGEN

Voor wielrenners op alle niveaus zijn er trainingen van ongeveer twee uur. Werkelijk álle aspecten van wielrennen komen aan bod. De formule is zodanig dat niveauverschillen tussen deelnemers onderling geen probleem zijn, zodat iedereen het beste uit zichzelf kan halen.

Voor de reguliere trainingen kan je kiezen uit een abonnement voor het hele wielerseizoen óf voor een periode uit dit seizoen. Hieronder zie je het aanbod in de tabel.

Startdatum Einddatum Beschikbaarheid
19 augustus 5 oktober koop

Gedurende deze periodes wordt er dagelijks training gegeven:

Maandag 18.30 tot 20.30 uur – startpunt hoek Kalfjeslaan en Kostverlorenweg
‘Social cycle SKITS!’ – alle niveaus met uitzondering van de pure beginner.
Het is ook mogelijk om te starten vanaf Sportcentrum VU om 18.15

Dinsdag 18.30 tot 20.30 uur – startpunt Universum, Science Park
Alle niveaus met uitzondering van de pure beginner.
Woensdag 8.00 tot 10.00 uur – startpunt Universum, Science Park
Alle niveaus met uitzondering van de pure beginner. Voor deze training verplicht aanmelden bij Kees via kees@skits.nl – deadline hiervoor is dinsdag 16.00 uur
Donderdag 17.00 tot 19.00 uur – startpunt hoek Kalfjeslaan en Kostverlorenweg
Alle niveaus met uitzondering van de pure beginner.
Zaterdag 10.00 tot 12.30 uur – startpunt Universum, Science Park. Op enkele zaterdagen extra lange trainingen, data hiervan vind je t.z.t. op www.skits.nl 
Alle niveaus met uitzondering van de pure beginner.

Voor verdere toelichting op trainingen en overige info: https://www.skits.nl/wielrennen/trainingen

STUDENTENVERENIGING SKITS

A.S.S.W.S.V. SKITS is de enige echte studenten schaats-, wieler- en skeelervereniging van Amsterdam. Bij SKITS kun je sporten op alle niveaus, veel studenten ontmoeten, feesten en je ontwikkelen bij een van de vele commissies! Als je lid bent van SKITS ben je automatisch ingeschreven als wielercursist.

Als lid van SKITS mag je deelnemen aan bovenstaande trainingen zonder je bij Sportcentrum VU in te schrijven. Echter moet je je wel voor iedere beginnerstraining en voor het reserveren van een leenfiets aanmelden bij Kees de Vrij.

SKITS organiseert ook een tijdritcompetitie! Meer info daarover vind je hier

GRATIS DAGPAS

Deze les uitproberen? Dat kan! Voor nieuwe leden is het mogelijk om een dag gratis ons sportaanbod in Amsterdam en Amstelveen uit te proberen. Dus doe een keer mee met een proefles! Meld je hiervoor aan bij de balie op onze locatie op Uilenstede. Maximaal één gratis dagpas per persoon.

OOK NIET ONBELANGRIJK

Wielrennen is niet ongevaarlijk. Veiligheid staat bij ons voorop. Je materiaal (banden! remmen!) moet in orde zijn en een valhelm is verplicht. Je leert in een groep rijden zonder jezelf en anderen in gevaar te brengen. Toch blijven er risico’s. Check voor de zekerheid je verzekering. Een bel op je fiets is voor wielrenners geen overbodige luxe.

Eet vooraf goed en neem drinken en sportvoeding mee. Onder slechte of donkere omstandigheden is een (reflecterende) regenjas aan te raden en lampjes. Bij temperaturen onder 16 graden draag je bij voorkeur een lange broek (ter bescherming van je knieën) en lange mouwen. Fietshandschoenen en een fietsbroek worden aanbevolen.

Delen via    Facebook Twitter Google+ Pinterest

Nieuwsbrief ontvangen?

Vul hier je e-mailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Copyright © 2020 - Vrije Universiteit Amsterdam