Schermen bij Sportcentrum VU

Ben je benieuwd en wil je leren schermen? Dat kan bij ons!

Het is een klassikale les en bestaat uit een warming up, algemene oefeningen en specifieke schermoefeningen. Met een partijtje sluiten we de les af. Schermen doe je met een floret. Dat is een licht hanteerbaar steekwapen met een stompe punt. Om mee te doen is een trainingsbroek en zaalschoenen voor binnen voldoende. Het schermen vindt plaats in de studio's op Uilenstede in Amstelveen.

Bekijk het rooster

Wat is schermen?

Schermen is al sinds 1896 een olympische sport. In essentie gaat het om het duel van man of vrouw tegen een andere man of vrouw. Beide tegenstanders gaan tot het uiterste om elkaar uit te schakelen. Het is een droomscenario: vechten zonder elkaar te beschadigen. Dat komt doordat je veel beschermende kleding draagt waardoor je niet beschadigt wordt. Bij het schermen heb je drie verschillende wapens: degen, sabel en floret. Schermen is een individuele sport die je vanaf het zesde jaar kunt beoefenen. Door toewijding en oefening kun je je eigen spel en stijl stapsgewijs verbeteren. Voor studenten biedt schermen een creatieve manier om sportief en gedisciplineerd in een gevechtssituatie met een tegenstander om te gaan. Balans, snelheid en coördinatie en respect zijn sleutelwoorden, daarbij wordt technisch en tactisch onderricht gemengd met speelse vormen.

Schermen bij Sportcentrum VU

Benodigdheden

Alle attributen die nodig zijn, denk hierbij aan maskers, wapens, vesten en handschoenen, zijn aanwezig in de sportstudio’s van Sportcentrum VU. Het is van belang dat je goede, ondersteunende indoorsportschoenen draagt en comfortabele sportkleding. Verder is het aan te raden om een drinkflesje mee te nemen en een handdoek voor het zweten. Let op: Het gebruik van een handdoek is verplicht bij Sportcentrum VU, bij alle groepslessen en in de fitness.

Aanmelden

Scroll to top