Schermen

De schermsport kent een bijzonder rijke historie en dateert uit de tijd waarin nog gevochten werd met houw- en slagwapens als lansen, sabels en degens. Vanaf de eerste Olympische Spelen in 1896 was schermen onderdeel van het programma en de sport wordt dan ook overal ter wereld beoefend.

Een uitdagende en boeiende hobby! Topatleten combineren fysieke snelheid en behendigheid met incasseringsvermogen en tactisch inzicht. Ook als je geen Olympische droom koestert is schermen leuk, opwindend en intensief.

Rooster

maandag 15 oktober 2018

Tijdstip Sport Trainer Locatie Beschikbaarheid
20:30 - 22:00 Schermen (all levels) Jan Studio 2 Reserveren niet nodig

Onze abonnementen

All-in 12 maanden

vanaf € 225,00
Word Lid Meer info

All-in 6 maanden

vanaf € 130,00
Word Lid Meer info

All-in 1 maand

vanaf € 35,00
Word Lid Meer info

Schermen bij Sportcentrum VU

alans, snelheid en coördinatie en respect zijn sleutelwoorden, daarbij wordt technisch en tactisch onderricht gemengd met speelse vormen.


Schermen bij Sportcentrum VU

Wat is schermen?

In essentie gaat het om het duel van man of vrouw tegen een andere man of vrouw. Beide tegenstanders gaan tot het uiterste om elkaar uit te schakelen. Het is een droomscenario: vechten zonder elkaar te beschadigen. Schermen is een individuele sport die je vanaf het zesde jaar kunt beoefenen. Door toewijding en oefening kun je je eigen spel en stijl stapsgewijs verbeteren. Voor studenten biedt schermen een creatieve manier om sportief en gedisciplineerd in een gevechtssituatie met een tegenstander om te gaan. Balans, snelheid en coördinatie en respect zijn sleutelwoorden, daarbij wordt technisch en tactisch onderricht gemengd met speelse vormen.

Schermen bij Sportcentrum VU

Schermlessen 

Ben je benieuwd en wil je leren schermen? Iedere maandag biedt Sportcentrum VU schermonderwijs aan. Het is een klassikale les en bestaat uit een warming up, algemene oefeningen en specifieke schermoefeningen. Met een partijtje sluiten we de les af. Schermen doe je met een floret. Dat is een licht hanteerbaar steekwapen met een stompe punt. Om mee te doen is een trainingsbroek en zaalschoenen voor binnen voldoende. Alle andere attributen die nodig zijn, zijn aanwezig bij het sportcentrum. Denk hierbij aan maskers, wapens, vesten en handschoenen.

Gratis dagpas  

Een keer proberen of deze groepsles iets voor jou is? Dat kan! Voor nieuwe leden is het mogelijk om een dag gratis ons sportaanbod uit te proberen. Dus doe een keer mee met een proefles! Meld je hiervoor aan bij de balie op onze locatie op Uilenstede. Maximaal 1 gratis dagpas per persoon.

 

Delen via    Facebook Twitter Google+ Pinterest

Nieuwsbrief ontvangen?

Vul hier je e-mailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Copyright © 2018 - Vrije Universiteit Amsterdam / Disclaimer / Privacy Statement