Pump bij Sportcentrum VU

Pump is een groepsles met muziek waar je aan al je grote spieren werkt

Dit doe je met gebruik van stang en schijven (barbell) en dumbbells. De training gaat richting krachttraining, een serieuze weerstand EN relatief veel herhalingen. Dit omdat extreme spierontwikkeling niet het doel is.

Het ontwikkelen van een strakker lichaam en het trainen van het uithoudingsvermogen van je spieren staat centraal. Het verbranden van energie door je spieren aan het werk te zetten is het kenmerk van deze groepsles. Het wordt ook wel 'de snelste manier om in shape te komen' genoemd.

All-in abonnement Bekijk het rooster

Pump lessen

Onder het genot van een fijn muziekje gaat de Pumples van start. Natuurlijk begin je rustig aan tijdens de warming up, wel meteen met met behulp van barbells. Na de warming up geef je met behulp van barbells, dumbbells en op de beats van opzwepende muziek vol gas.

De docent geeft aanwijzingen zodat je een goede techniek bij elke oefening toepast.

Pump bij Sportcentrum VU

Benodigdheden

De dumbbells en barbells voor de Pumples zijn aanwezig in de sportstudio’s van Sportcentrum VU. Voor de Pumples is het van belang dat je goede, ondersteunende indoorsportschoenen draagt en comfortabele sportkleding. Neem je eigen mat mee als je niet op de step wilt liggen. Verder is het aan te raden om een drinkflesje mee te nemen en een handdoek voor het zweten. Let op: Het gebruik van een handdoek is verplicht bij Sportcentrum VU, bij alle groepslessen en in de fitness.

Aanmelden

Scroll to top