Pilates bij Sportcentrum VU 

Een rustige maar intensieve les met als doel het verbeteren van de core-stability

Pilates is erop gericht je lage rug, buik en bekken optimaal te versterken en tegelijkertijd flexibeler te maken. Lichamelijke klachten worden voorkomen en kunnen zelfs verdwijnen door deze geconcentreerde en rustige manier van trainen. Je wordt je bewust van houding, bewegingstechniek en ademhaling. Je verbetert je figuur en versterkt je spieren omdat elke oefening wordt uitgevoerd met focus en controle. Je ademhaling wordt meegenomen in de beweging waardoor de les een ontspannende werking kan hebben. Door regelmatig mee te doen met pilates krijg je steeds meer controle over je core. Het bewust aanspannen van je bekkenbodem-, buik- en rugspieren geeft je die, oh zo belangrijke, controle over je core.

All-in abonnement Bekijk het rooster

Pilates lessen

De hartslag verhoogt niet extreem en je raakt niet buiten adem tijdens het uitvoeren van de oefeningen. Je werkt met name op je eigen mat. Centraal in elke Pilates les staat het gebruiken van je powerhouse. Een aantal spieren vormen het powerhouse: o.a. de 4 lagen buikspieren, de dieper gelegen rugspieren en de bekkenbodemspier. Hierdoor stabiliseren het bekken en de wervelkolom. Tijdens deze Pilates lessen leer je hoe je je powerhouse kunt spannen en ontspannen. De Pilates lessen zijn 4 dagen per week in de studio’s in Amstelveen op Uilenstede.

Pilates bij Sportcentrum VU

Benodigdheden

De Pilates oefeningen voer je uit op een matje, deze dien je zelf mee te nemen. Bij de Pilates les draag je geen sportschoenen, maar op blote voeten of sokken. Verder is het aan te raden om een drinkflesje mee te nemen en een handdoek voor het zweten. Let op: Het gebruik van een handdoek is verplicht bij Sportcentrum VU, bij alle groepslessen en in de fitness.

Aanmelden

Scroll to top