Wushu bij Sportcentrum VU

Sportcentrum VU biedt Wushu aan. Met het beoefenen van deze gevechtskunst train je je geest en lichaam. Je bent er fysiek en mentaal mee bezig. Tijdens de Wushu lessen wordt er aandacht besteed aan lenigheid (rekken), spierkracht en sprongen.

Bekijk het rooster

Wat is Wushu?

Letterlijk betekent het krijgskunst, maar je kent Wushu wellicht ook wel onder haar andere naam: Kung Fu. Wushu is een eeuwenoude Chinese gevechtskunst bestaande uit verschillende stijlen. In het moderne wushu kennen we vooral Sanda en Taolu. Sanda betekent ‘ongebonden hand’ en verwijst naar het sparren, terwijl Taolu meer beweging(vormen) kent. Taolu is te onderscheiden in drie vormen: noordelijk, zuidelijk en Tai Chi. Noordelijk is elegant en acrobatisch en zuidelijk is fel en agressief. Tai Chi is interne ademhalingsvorm met rustige bewegingen.
Een Wushu-vorm bestaat uit verschillende bewegingen, van sierlijk tot agressief, van acrobatiek tot dierenimitatie. Ook acrobatische sprongen zijn onderdeel van Wushu, zoals salto’s, radslagen zonder handen en verschillende kicks in de lucht. Bekende acteurs die Wushu als achtergrond hebben zijn bijvoorbeeld Bruce Lee, Jet Li, Jackie Chan en Donnie Yen.

Wushu

Benodigheden

Het is van belang dat je goede, ondersteunende indoorsportschoenen draagt en comfortabele sportkleding. Verder is het aan te raden om een drinkflesje mee te nemen en een handdoek voor het zweten.
Let op: Het gebruik van een handdoek is verplicht bij Sportcentrum VU, bij alle groepslessen en in de fitness.

Aanmelden

Scroll to top