Yoga bij Sportcentrum VU

Bewustwording en ontspanning geven ons drukke bestaan het tegenwicht

Dat klinkt logisch, maar hoe bereik je dat?

Yoga is een eeuwenoude levensfilosofie welke zeer goed past in onze hedendaagse, Westerse manier van leven. Yoga is beslist niet zweverig, en ook niet moeilijk. Een lichaam van elastiek is niet nodig en ook hoef je niet op je hoofd te kunnen staan. Het gaat erom dat je je prettig voelt, leert te ontspannen en een balans te vinden tussen kracht en ontspanning.

All-in abonnement Bekijk het rooster

In onze lessen besteden we veel aandacht aan ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen.

Bij Sportcentrum VU kun je verschillende vormen van yoga beoefenen: Hatha, Vinyasa en Yin. De meeste yogalessen worden gegeven in een van de studio's op de Uilenstede locatie van Sportcentrum VU in Amstelveen. In het lesrooster kun je zien welke vorm van yoga die les is.

Iedereen is welkom bij yoga.

Vrouw die yoga beoefent bij Sportcentrum VU

Hatha yoga

Dit is een rustige vorm met meer statische houdingen om beheersing te krijgen over geest en lichaam. Dit is de bekendste vorm van yoga in het Westen. Hatha is minder dynamisch dan de Vinyasa les. De les is zowel krachtig en intensief als rustig en verstillend. De klassieke meer statische yogahoudingen worden samengebracht in een dynamische serie. De les begint en eindigt met een korte meditatie waarbij er onder andere aandacht wordt besteed aan het focussen van de geest.

Vinyasa yoga

Dit is een bewegelijke vorm waarbij ademhalingsoefeningen en meditaties een grote rol spelen. Een goede ademhaling en meditatie zal voor meer rust, ontspanning en energie zorgen. Hierdoor voel je je lekker in je vel!

Yin yoga

Deze vorm werkt herstellend op ieder niveau. Dit zijn perfecte lessen voor beginners, maar ook voor mensen met aandoeningen of blessures en voor iedereen die het simpel wil houden.
In tegenstelling tot de andere vormen gebruikt deze vorm de diepe en volledige ademhaling voor langere tijd in houdingen. De lessen eindigen met een begeleide meditatie. Yin yoga herstelt de gezondheid, verhoogt de genezing en brengt rust en stilte in het hoofd.

Yoga Dance

Yoga Dance combineert de essentie van yoga met de expressiviteit van dans. Het biedt niet alleen een danservaring, maar integreert ook de diepgaande voordelen van yoga. Bovendien staat het bekend als een intense workout die tegelijkertijd leuk, ontspannend en niet-competitief is.

De structuur van de les begint met een zorgvuldig ontworpen yoga flow om het lichaam voor te bereiden met stretch- en krachtoefeningen. Vervolgens werken we aan choreografieën geïnspireerd op diverse dansstijlen. We sluiten de sessie af met een kalmerende cooling down yoga flow, geïnspireerd door de principes van yin yoga, om de energie te balanceren en tot rust te komen.

Deze ervaring is ideaal voor zowel liefhebbers van yoga die hun praktijk willen verdiepen, als voor degenen die hun dansvaardigheden willen ontwikkelen. Iedereen die geïnteresseerd is in het verkennen van de synergie tussen yoga en dans, wordt van harte uitgenodigd om deel te nemen!

Benodigdheden

Het is belangrijk dat je zelf een sportmatje meeneemt en dat je comfortabele sportkleding draagt. Verder is het aan te raden om een drinkflesje mee te nemen en een handdoek voor het zweten. Let op: Het gebruik van een handdoek is verplicht bij Sportcentrum VU, bij alle groepslessen en in de fitness.

Aanmelden

Wil jij je verder specialiseren op gebied van Yoga? Dan is onze Yin Yoga Teacher Training iets voor jou!

Dompel je vier weekenden lang onder in het energetische concept van Yin Yoga.

Je leert verschillende aspecten uit onderstaande onderwerpen:

  • Yin Yoga Anatomy
  • Energy concept with a Yoga Perspective
  • Energy concept with a Chinese Perspective
  • Yin Yoga Teaching Foundation

Meer informatie

Scroll to top