Zumba bij Sportcentrum VU

Zumba is geen typische workout

Je bent heerlijk aan het dansen terwijl je een mix van hoge en lage intensiteitsbewegingen doet. Op muziek met Zuid-Amerikaanse ritmes zal je merken dat het vermoeiende lessen zijn. Niet alleen superleuk, maar ook super effectief!

Zumba betekent zoveel als ‘snel bewegen en lol hebben’. Nou dat klopt, want je danst op swingende muziek en ondertussen verbrand je heel wat calorieën. Bachata, salsa, flamenco, merengue; het komt allemaal voorbij in deze feestelijke les. Geen moeilijke choreografie, geschikt voor iedereen die van lekker swingen houdt.

All-in abonnement Bekijk het rooster

Iedereen kan dus meedoen, ongeacht je niveau of lichaam. Elke les is ontworpen om mensen samen te brengen en lekker samen te swingen.

Zumba komt uit het Latijns-Amerikaans en betekent ‘snel bewegen en lol hebben’. Deze groepsles biedt Sportcentrum VU aan op de locatie Uilenstede in Amstelveen. Het doel van Zumba is om zo veel mogelijk calorieën te verbranden. Per uur verbrand je gemiddeld 1000 calorieën. Elke les is ontworpen om mensen samen te brengen en lekker samen te swingen. Met elke swingende beweging werk je aan je buikspieren, onder- en bovenlichaam.

Zumba in Sportcentrum VU

Zumba lessen

De Zumba-lessen bij Sportcentrum VU zijn een totale training met elementen van fitness, zoals cardio, spierontwikkeling, balans en flexibiliteit gecombineerd. Het werkt energie verhogend en je voelt je weer helemaal geweldig als je de les verlaat. De Zumba-lessen zijn vrijwel elke dag van de week. Het is een groepsles die altijd in één van de studio’s plaats vindt, hiervoor reserveren is niet nodig. Wil je nóg iets meer uitdaging? Meld je dan aan voor Strong by Zumba!

Benodigdheden

Voor Zumba heb je niet veel nodig, behalve een goed humeur en een klein beetje ritmegevoel. Wel is het van belang dat je goede, ondersteunende indoorsportschoenen draagt en comfortabele sportkleding. Verder is het aan te raden om een drinkflesje mee te nemen en een handdoek voor het zweten. Let op: Het gebruik van een handdoek is verplicht bij Sportcentrum VU, bij alle groepslessen en in de fitness.

Aanmelden

Scroll to top