Basketbal

Basketbal is een snelle, attractieve teamsport waarbij je continu in beweging bent. Aanval en verdediging wisselen elkaar snel af en er wordt veel gescoord. Het doet een groot beroep op het atletisch vermogen, de technische vaardigheden en het tactisch inzicht van de spelers.

Basketbal wordt tegenwoordig gespeeld in twee vormen. Traditioneel 5x5 op een heel veld of het nieuwe trendy 3x3 spel op een half veld met aangepaste regels. Bij Sportcentrum VU kan je terecht voor beide vormen!

Rooster

dinsdag 16 oktober 2018

Tijdstip Sport Trainer Locatie Beschikbaarheid
20:15 - 23:30 Basketbal recreatief Jard Sporthal 2 Reserveren niet nodig

donderdag 18 oktober 2018

Tijdstip Sport Trainer Locatie Beschikbaarheid
19:00 - 20:30 Basketbal Urbian Sporthal 1 n.v.t.

Onze abonnementen

Basketbal Training 10 maanden

vanaf € 119,00
Word Lid Meer info

Basketbal Training half jaar

vanaf € 60,00
Word Lid Meer info

Basketbal Training kwartaal

vanaf € 49,00
Word Lid Meer info

All-in 12 maanden

vanaf € 225,00
Word Lid Meer info

All-in 6 maanden

vanaf € 130,00
Word Lid Meer info

All-in 1 maand

vanaf € 35,00
Word Lid Meer info

Basketbal

Basketbal bij Sportcentrum VU

Met wereldwijd inmiddels meer dan 250 miljoen beoefenaars is 3x3 uitgegroeid tot de grootste urban teamsport ter wereld.


Basketbal bij Sportcentrum VU

Beginnerstraining

Iedere dinsdag van 20:15 tot 21:15 uur kan je deelnemen aan de beginnerstrainingen van basketbal. Je leert bijvoorbeeld dribbel technieken, schottechnieken en andere specialiteiten als het blokken en stelen en rebounden van de bal. De basketbaltrainingen staan onder leiding van trainers van onze vereniging. Om deel te nemen aan de trainingen koop je een los basketbal-abonnement of een all-in abonnement.

5×5 Basketbal

5×5 speel je op een heel veld met tien spelers. De trainingen staan onder leiding van trainers van onze vereniging. Alle basistechnieken en tactieken komen tijdens de trainingen aan bod. Je speelt ook onderlinge wedstrijden en maakt kennis met de vereniging SVU Basketbal.

5×5 basketballen bij Sportcentrum VU doe je iedere dinsdag van 21:00 tot 23:00 uur. Om deel te nemen aan de trainingen koop je een los basketbal-abonnement of een all-in abonnement.

Basketbal bij Sportcentrum VU

3×3 Basketbal

Sinds 2011 is 3×3 erkend als officiële discipline binnen deze sport. 3 tegen 3 basketbal speel je met z’n zessen op een half veld. Daarnaast zijn de overige spelregels ook een beetje aangepast. Met wereldwijd inmiddels meer dan 250 miljoen beoefenaars is 3×3 uitgegroeid tot de grootste urban teamsport ter wereld.
3×3 is een toegankelijke vorm van deze sport. Doordat je met z’n drieën speelt, zijn alle deelnemers actief betrokken bij het spel en krijgt iedereen de kans om te scoren. Het is bovendien laagdrempelig, omdat 3×3 overal in de buurt (buiten/binnen in een sportbal) gespeeld kan worden. Ook in Nederland wordt 3×3 steeds populairder. De door de Nederlandse Basketbal Bond en de Gemeente Amsterdam georganiseerde Streetball Masters Zomer en Winter Tour groeit elk jaar met meer toernooien en meer deelnemers.

3×3 Basketballen bij Sportcentrum VU doe je elke donderdag van 19:00 tot 20:30 uur. De basketbaltrainingen staan onder leiding van trainers van onze vereniging. Om deel te nemen aan de trainingen koop je een los basketbal-abonnement of een all-in abonnement.

Vereniging SVU Basketbal

  • Er zijn dit seizoen helaas geen verenigingsteams
  • Vanaf november start er een interne studentenbasketbalcompetitie (bij voldoende animo).

Gratis proeftraining

Een keer een training uitproberen? Dat kan! Voor nieuwe leden is het mogelijk om ons gehele sportaanbod één dag gratis uit te proberen. Dus doe een keer mee met een proefles of training! Meld je hiervoor aan bij de balie van ons sportcentrum op Uilenstede.  Maximaal één gratis dagpas per persoon.

Delen via    Facebook Twitter Google+ Pinterest

Nieuwsbrief ontvangen?

Vul hier je e-mailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Copyright © 2018 - Vrije Universiteit Amsterdam / Disclaimer / Privacy Statement