Basketbal

Basketbal is een snelle, attractieve teamsport waarbij je continu in beweging bent. Aanval en verdediging wisselen elkaar snel af en er wordt veel gescoord. Het doet een groot beroep op het atletisch vermogen, de technische vaardigheden en het tactisch inzicht van de spelers.

Basketbal wordt tegenwoordig gespeeld in twee vormen. Traditioneel 5x5 op een heel veld of het nieuwe trendy 3x3 spel op een half veld met aangepaste regels. Bij Sportcentrum VU kan je terecht voor beide vormen! Ook is het mogelijk om competitiewedstrijden te spelen met onze vereniging SVU Basketbal.

Rooster

dinsdag 4 september 2018

Tijdstip Sport Trainer Locatie Beschikbaarheid
20:15 - 23:30 Basketbal training recreatief Jard Sporthal 2 Reserveren niet nodig

donderdag 6 september 2018

Tijdstip Sport Trainer Locatie Beschikbaarheid
19:00 - 20:30 Basketbal Sporthal 1 n.v.t.

Basketbal

Basketbal bij Sportcentrum VU

Met wereldwijd inmiddels meer dan 250 miljoen beoefenaars is 3x3 uitgegroeid tot de grootste urban teamsport ter wereld.


Basketbal bij Sportcentrum VU

5×5 Basketbal

5×5 speel je op een heel veld met tien spelers. Iedere dinsdagavond van 18:30 tot 20:00 uur vinden de recreatieve trainingen plaats. De trainingen staan onder leiding van trainers van onze vereniging. Alle basistechnieken en tactieken komen tijdens de trainingen aan bod. Je speelt ook onderlinge wedstrijden en maakt kennis met de vereniging SVU Basketbal. Om deel te nemen aan de trainingen koop je een los basketbalabonnement of een all-in membership.

Basketbal bij Sportcentrum VU

3×3 Basketbal

Sinds 2011 is 3×3 erkend als officiële discipline binnen deze sport. 3 tegen 3 basketbal speel je met z’n zessen op een half veld. Daarnaast zijn de overige spelregels ook een beetje aangepast. Met wereldwijd inmiddels meer dan 250 miljoen beoefenaars is 3×3 uitgegroeid tot de grootste urban teamsport ter wereld.
3×3 is een toegankelijke vorm van deze sport. Doordat je met z’n drieën speelt, zijn alle deelnemers actief betrokken bij het spel en krijgt iedereen de kans om te scoren. Het is bovendien laagdrempelig, omdat 3×3 overal in de buurt (buiten/binnen in een sportbal) gespeeld kan worden. Ook in Nederland wordt 3×3 steeds populairder. De door de Nederlandse Basketbal Bond en de Gemeente Amsterdam georganiseerde Streetball Masters Zomer en Winter Tour groeit elk jaar met meer toernooien en meer deelnemers.

3×3 Basketballen bij Sportcentrum VU doe je elke donderdag van 21:00 tot 23:00 uur. De basketbaltrainingen staan onder leiding van trainers van onze vereniging. Om deel te nemen aan de trainingen koop je een los basketbal-abonnement of een all-in abonnement.

Competitiewedstrijden spelen bij SVU Basketbal

Sportcentrum VU is de thuisbasis van dé studentenbasketbalvereniging van de VU: SVU Basketbal. Word je lid van deze vereniging, dan speel je in de competitie van de Nederlandse Basketbal Bond en train je met een team op je eigen niveau. Je traint één keer per week op dinsdag. Op donderdagen kan/mag je een 2e keer meetrainen met de 3×3 trainingen.  Je speelt wedstrijden in het weekend (uit en/of  thuis). Ook organiseert de vereniging door het jaar heen toernooien, feesten en andere activiteiten. Kijk voor meer info op de Facebook-pagina of mail naar de hoofdtrainer Urbian Vreds: u.vreds@amsterdam.nl.

Vereniging SVU Basketbal

  • Training heren: dinsdag 21:30 – 23:00 uur
  • Extra training recreanten: donderdag 21:00 – 23:00 uur
  • Er is dit seizoen helaas geen verenigingsteam/-aanbod voor dames
  • Kosten: contributie voor vereniging en NBB: €185,00 + Lidmaatschap Sportcentrum VU

Gratis proeftraining

Een keer een training uitproberen? Dat kan! Voor nieuwe leden is het mogelijk om ons gehele sportaanbod één dag gratis uit te proberen. Dus doe een keer mee met een proefles of training! Meld je hiervoor aan bij de balie van ons sportcentrum op Uilenstede.  Maximaal één gratis dagpas per persoon.

Delen via    Facebook Twitter Google+ Pinterest

Nieuwsbrief ontvangen?

Vul hier je e-mailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Copyright © 2018 - Vrije Universiteit Amsterdam / Disclaimer / Privacy Statement