Binnen Health & Performance bieden we verschillende massagevormen aan waarvan sportmassage centraal staat

Sportmassage kan vele voordelen opleveren voor de lichamelijke en geestelijke gesteldheid

Sportmassage is het toepassen van een aantal handgrepen op een ontbloot lichaamsdeel van een gezonde sporter, met als doel de lichamelijke conditie te verbeteren, te behouden en/of eventuele nadelige gevolgen van zijn/haar sportbeoefening weg te nemen.

Sportmassage wordt toegepast om vermoeidheidsverschijnselen die het directe gevolg zijn van een lichamelijke inspanning (sport of andere activiteit in het dagelijks leven) terug te dringen.

De voordelen van een (sport)massage

De afvalstoffen die vermoeidheidsverschijnselen, pijn of kramp veroorzaken worden uit de spieren gemasseerd. Hierdoor wordt de stofwisseling positief beïnvloed, waardoor men sneller herstelt en men weer sneller een bepaalde prestatie kan leveren. Het kan een blessure preventieve werking hebben.

Naast bovengenoemde effecten resulteert sportmassage, net als vrijwel iedere vorm van massage, in psychische en lichamelijke ontspanning. Naast een heerlijk ontspannen gevoel, zal ook dit effect het lichaam sneller laten herstellen en beter laten functioneren.

Sportmassage

Omdat sport en overige activiteiten in het dagelijks leven dezelfde invloed op ons lichaam kunnen hebben, is (sport)massage voor iedereen geschikt, ook voor niet-sporters. N.B. Sportmassage kan ook worden ingezet om spieren voor een sportactiviteit te activeren, als onderdeel (niet als vervanging!) van een warming-up.

Binnen Sportcentrum VU zijn er 2 masseurs werkzaam, met elk hun eigen kenmerken en werktijden, Marco en Nina.

Sporttherapie | Marco Linnemann

De basis voor de sport-therapie van Marco Linnemann is massage en wordt aangevuld en verbreed met: bindweefselmassage, Shiatsu (Japanse drukpuntmassage), voetreflexzone-massage, Aquamassage (met behulp van een warmwaterkussen), stoelmassage en lymfedrainage. Dit stelt hem in staat om vanuit diverse invalshoeken (vaak chronische) klachten te verhelpen, waarbij de aandacht niet alleen is gericht op de directe klacht, maar ook op mogelijke indirecte oorzaken. Door de behandeling is men eerder in staat weer fit aan sport te kunnen beginnen, gaat er een preventieve werking van uit en heeft men bovendien een ontspannen moment!

Wil je meer informatie of een afspraak maken?

Neem contact op met Marco.

T: 06-23 817 717


Neem contact op

Sports massage | Nina Velikova

Nina is a massage specialist, where you can go for sports massage, deep tissue massage or relaxation massage. As a fanatical former athlete she experienced the beneficial effects of massage on injuries and fatigue. This fascinated her so much that she eventually decided to train as a massage therapist.

She has her own practice, but is happy to also offer her expert massage treatments through Sportcentrum VU.

Want more information or to make an appointment? Check her website or contact Nina.
T: 06-14610107
E: nivelu.spm@gmail.com

Make an appointment

Scroll to top