Step BBBB bij Sportcentrum VU

Step BBBB is een bijzondere vorm van aerobics die erg populair is

De naam wordt verklaard door het materiaal dat je tijdens de steples gebruikt; een step en daarnaast werk je met je eigen lichaamsgewicht. Het is een eenvoudige, atletische, freestyle work-out met een hoog fun gehalte. Step BBBB wordt altijd gehouden in de studio’s in Amstelveen op Uilenstede. Uiteraard is deze groepsles bestemd voor elke leeftijd.

Aanmelden Bekijk het rooster

Step BBBB lessen

Op opzwepende muziek stap je op en af op een verstelbare step. Door het gebruik van de step verbeter je je conditie op een effectieve en afwisselende manier. De nadruk ligt op het verbeteren van je conditie en je balans. Na het step-gedeelte gaat de les over in een workout waarbij je buik, benen, billen en borst traint. Er is veel aandacht voor de wijze waarop je de oefeningen uitvoert. Om de workout waar nodig te verzwaren gebruiken we dumbbells en een Dynaband. De les is toegankelijk voor iedereen die houdt van een actieve, energieke workout. De muziek en de snel opvolgende bewegingen in het steppen staan hierbij centraal.

Step BBBB les bij Sportcentrum VU
Step

Is Step helemaal jouw ding en zoek je wat meer uitdaging? Kom dan naar de Step lessen! Deze Step lessen duren 60 minuten per keer en het niveau ligt hoger dan de reguliere Step/BBB lessen. De step lessen worden gegeven tot 23 december 2023 van 17:00 - 17:55. Check het online rooster voor de actuele lessen.

Tijdens dat uur wordt je uitgedaagd om een aantal blokken op, en rond, de step te doen. Het is een fantastisch les om te doen, lekker ‘dansen’ op de step en de les kent bijna geen high impact. Je gaat merken dat het toch een conditionele en met name voor beenspieren, een spierversterkende les is. Juist het ‘dansen’ op en om de step is zo leuk en maakt dat je de vermoeidheid niet voelt, tot dat je klaar bent. Ideaal!

Is Step nieuw voor je, begin dan met een Step/BBBB les. Deze vorm, 30 minuten Step en 30 minuten Benen, Billen, Buik oefeningen laat je kennis maken met de step. Vind je het leuk kom dan gezellig mee steppen voor een heel uur.

Step 2

Step 2 is voor gevorderden een ideale les. Een uur lang uitdagende passen en choreografie.
Op de volgende dagen en tijden wordt er een Step 2 les gegeven:

  • Zondag 18 februari van 13:00 – 14:00 uur
  • Zondag 17 maart van 12:00 – 13:00 uur
  • Zondag 21 april van 12:00 – 13:00 uur
  • Zondag 26 mei van 12:00 – 13:00 uur
  • Zondag 23 juni van 12:00 – 13:00 uur

Benodigdheden

De steps en dumbbells voor de Step / BBBB lessen zijn aanwezig in de sportstudio’s van Sportcentrum VU. Voor deze les is het van belang dat je goede, ondersteunende indoorsportschoenen draagt en comfortabele sportkleding. Verder is het aan te raden om een drinkflesje mee te nemen en een handdoek voor het zweten. Let op: Het gebruik van een handdoek is verplicht bij Sportcentrum VU, bij alle groepslessen en in de fitness.

All-in abonnement

Step instructeur worden?

Bij de Sportcentrum VU Academy bieden we cursussen aan voor Step instructeur. Misschien is dat wel wat voor jou!

Lees verder

Kom sporten bij Sportcentrum VU

Tel: +31 20 598 50 90

Inschrijven

Scroll to top