Tennis bij Sportcentrum VU

Uitstekende mogelijkheden voor tennis

Sportcentrum VU biedt uitstekende mogelijkheden voor tennis. We hebben in de zomer en winter verschillende cursussen op elk niveau. In de zomer bieden we overdag ook de mogelijkheid tot privé lessen en kun je een baan (via het klantportaal) huren om vrij te spelen.

Belangrijk:
Controleer of je het juiste tarief (studenten of regulier) ziet voordat je de cursus koopt. Indien je student bent en niet het studententarief ziet, kom dan naar de balie van het Sportcentrum om je te registreren als student alvorens een cursus te kopen. Als achteraf blijkt dat er restitutie nodig is doordat het verkeerde bedrag is betaald zullen er administratiekosten in rekening gebracht worden.

Het tennisprogramma vindt plaats op Tennispark Buitenveldert of bij Sportcentrum VU in de zaal. Tennispark Buitenveldert is één van de gezelligste tennisparken van Amsterdam, op loopafstand van de Vrije Universiteit.

Trainers Mariëlle Spekreijse en Borre Diesbergen geven de tennislessen in een plezierige en informele sfeer. Zij hebben een KNLTB-A of -B licentie.

Start van de trainingen

Tennis 2024

Op 1 augustus komen de 4-weekse september cursussen te koop via het klantportaal. De cursussen starten begin september.
De lessen worden gegeven op het tennispark van Buitenveldert.

NB.1 Alle tijden gaan door bij 4 inschrijvingen per tijdstip. Bij minder dan vier aanmeldingen wordt geprobeerd de deelnemers op een ander tijdstip te plaatsen.
NB.2 Bij uitval door weersomstandigheden garandeert Sportcentrum VU dat er (maximaal) 1 les wordt ingehaald bij de 4-weekse cusus en (maximaal) 2 lessen bij de 10-weekse cursus. Mochten er meerdere lessen uitvallen is dat voor risico van de deelnemers.

Meer informatie

Aanmelden

Tennisles bij Sportcentrum VU

Alle tenniscursussen op een rij

De trainingen worden op verschillende niveau's gegeven. Hieronder staan de niveau's beschreven zoals wij ze hanteren voor de trainingen. Schrijf je zoveel mogelijk op je eigen niveau in, dan krijgen we de juiste groepen voor de beste en leukste lessen. Als je vragen hebt over je niveau kan je contact opnemen met de tennis leraren.

Niveau verdelingen

  • Beginners: nog nooit les gehad.
  • Niveau 10: beginner-af en kan met de basisslagen, FH en BH en Service, al een beetje een rally spelen (van ong 10 slagen) vanaf de baseline.
  • Niveau 9/8: kan met alle slagen (Service, Baseline én Netspel) een rally van min. 10 slagen in stand houden, én behoudt deze vastheid redelijk wanneer de slagen gecombineerd worden (zoals in de spelsituatie oplopen + netspel), maar heeft nog weinig tot geen ervaring in het spelen van wedstrijden.
  • Niveau 7 en beter: Je hebt ervaring met het spelen van officiële wedstrijden in competitie en toernooien en je bent in het bezit van een KNLTB-rating.
  • Cardiotennis: is een groepstraining op de tennisbaan, met ongeveer 10 deelnemers, gericht op heel veel ballen slaan in verschillende situaties. Daarnaast extra oefeningen met het eigen lichaamsgewicht, allemaal gericht op het verbeteren van tennisvaardigheden en fysieke fitheid. Maar het is vooral heel erg leuk!

Twijfel je over welke cursus het beste bij je past? Ga dan met ons in gesprek.

Neem contact op

Kom sporten bij Sportcentrum VU

Tel: +31 20 598 50 90

Inschrijven

Scroll to top