Paaldansen bij Sportcentrum VU

Paaldansen is een uitdagende vorm van trainen, zonder zware gewichten of saaie loopbanden

Het is met recht een functionele full-body workout te noemen. Nog veel belangrijker is dat het een leuke training is, een prima manier om sterker en fitter te worden. Er zijn veel verschillende vormen zoals het uitdrukken van een lied tijdens de workout, polefitness (hardcore technieken), pole-art (gebruik paaldansen als een vorm van kunst) en floorwork (sensuele bewegingen op de vloer en rond de paal).

All-in abonnement Bekijk het rooster

Paaldansen is zeer intensief en kan worden gezien als een sport. Paaldansen is een full body workout; elke spier in je lichaam wordt getraind, maar met name je core, armen en benen. Ook soepelheid, coördinatie en balans zullen verbeteren en natuurlijk het uithoudingsvermogen niet te vergeten. Dit zijn slechts de fysieke voordelen, ook zijn er vele psychologische voordelen te noemen.

Benodigdheden

De palen voor deze les zijn aanwezig in studio 2 van Sportcentrum VU, locatie Uilenstede. Het is van belang dat je comfortabele sportkleding draagt. Verder is het aan te raden om een drinkflesje mee te nemen en een handdoek voor het zweten. Let op: Het gebruik van een handdoek is verplicht bij Sportcentrum VU, bij alle groepslessen en in de fitness.

Paaldansen bij Sportcentrum VU
Scroll to top