Spinning bij Sportcentrum VU

Spinning is een training op hypermoderne, elegante fietsen

Het is een conditietraining van de zuiverste soort: geen toeters en bellen en geen choreografie. Er is geen ontkomen aan: je doet het helemaal zelf d.w.z. je benen, je hart en longen, je eigen conditie! Je hoeft geen goede conditie te hebben om aan spinning mee te kunnen doen. Integendeel, spinning kun je helemaal op je eigen niveau doen. Met de weerstandsknop bepaal je de zwaarte van je eigen training.

All-in abonnement Bekijk het rooster

Spinning lessen

Spinning is een individuele training in groepsverband op de beats van opzwepende muziek. Je bepaalt zelf de intensiteit van de les. Want je kan zelf de weerstand van je spinningfiets bepalen. De les kent een opbouw met warming-up, afwisselende sprints, klimmen, staand en zittend fietsen. Aan het einde van de les is er een afsluiting met een cooling-down met stretch. Een spinningles is de ultieme manier om aan je conditie te werken. De workout is leuk, afwisselend en heel intensief maar toegankelijk voor sporters van ieder niveau.

Het is aan te raden om online te reserveren voor spinning, dan weet je zeker dat je een plekje hebt. Online reserveren kan vanaf 5 dagen van tevoren, er kunnen 2 reserveringen in de toekomst gemaakt worden. Na het volgen van een spinles kan er de volgende dag weer een reservering plaats vinden.

Online les reserveren

Spinning bij Sportcentrum VU
Rhythm Ride

Zoals de naam al aangeeft draait het bij Rhythm Ride voornamelijk om het ritme van de muziek! Waarbij de oefeningen die we doen op de fiets gekoppeld zijn aan het ritme van de muziek. Deze dynamische indoor cycling ervaring is gericht op het verbeteren van je uithoudingsvermogen, kracht en coördinatie. Door de combinatie van intensieve cardio-oefeningen en de kracht van muziek, wordt je niet alleen fysiek uitgedaagd, maar ook mentaal opgeladen. Met de weerstandsknop op de spinningfiets bepaal je zelf de intensiteit van deze workout. Alhoewel de choreografie optioneel is tijdens deze les, wordt je uitgedaagd en gemotiveerd om je eigen grenzen op te zoeken en te verleggen. Een goede training om je fysieke en mentale conditie te verbeteren!

Benodigdheden

De spinningfietsen zijn aanwezig in de sportstudio van Sportcentrum VU. Voor deze les is het van belang dat je goede, ondersteunende indoorsportschoenen draagt of fietsschoenen met een kliksysteem (spd) en comfortabele sportkleding. Een fietsbroek is een aanrader. Verder is het aan te raden om een drinkflesje mee te nemen en een handdoek voor het zweten. Tip: gebruik een tweede handdoek onder de fiets, scheelt opruimen aan het eind van de les.
Let op: Het gebruik van een handdoek is verplicht bij Sportcentrum VU, bij alle groepslessen en in de fitness.

Aanmelden

Scroll to top