Muay Thai, oftewel thaiboksen, is een oude vechtsport die al eeuwen in Thailand wordt beoefend. Het is een gevorderde vorm van kickboksen.

Waar het soms lijkt of bij Muay Thai alles is toegestaan zijn er wel degelijk regels waar men zich aan dient te houden. Zo is het gebruik van vuisten, ellebogen, knieën en benen toegestaan. De techniek van het gebruik van de vuisten is ongeveer gelijk aan die in het boksen.

Koop een abonnement Lesrooster

Muay Thai is een slagsport waarbij vechters een combinatie van deze acht contactpunten gebruiken in de ring. Het bevat traditionele elementen zoals het Wai Kru Ram Muay dansritueel, Mongkon hoofddeksels en Sarama muziek. Het heeft een rijke geschiedenis, met legendes als Nai Khanom Tom, en het werd een nationale sport tijdens het Rattanakosin Koninkrijk tijdperk.

Vandaag de dag wordt Muay Thai wereldwijd beoefend en biedt het vele voordelen zoals calorieverbranding, zelfverdedigingsvaardigheden, mentale weerbaarheid, zelfvertrouwen en een verbeterde fysieke conditie. Het bevordert een gevoel van kameraadschap in sportscholen en staat bekend om zijn leuke en effectieve trainingsmethoden. Daarnaast kan regelmatige Muay Thai training de bloeddruk verlagen en is het makkelijk te leren in vergelijking met veel andere vechtsporten.

Muay Thai bij Sportcentrum VU

Benodigdheden

Het is van belang dat je comfortabele sportkleding draagt. Verder is het aan te raden om een drinkflesje mee te nemen en een handdoek voor het zweten. Let op: Het gebruik van een handdoek is verplicht bij Sportcentrum VU, bij alle groepslessen en in de fitness.

Aanmelden

Kom sporten bij Sportcentrum VU

Tel: +31 20 598 50 90

Inschrijven

Scroll to top