Xcore bij Sportcentrum VU

Xcore staat voor Extreme core en is de ultieme buik- en rug training

De bewegingen tijdens de les zijn vooral gericht op het versterken van de core (buik en rug). De workout op de beats van opzwepende muziek is leuk en werkt super motiverend. Xcore is geschikt voor iedereen!

Door de verschillende maten/gewichten van de Xcore-trainers (buizen met grit) kun je instappen op je eigen niveau en het zo zwaar en intens maken als je zelf wilt.

All-in abonnement Bekijk het rooster

Extreme core

Sportcentrum VU biedt op de locatie Uilenstede in Amstelveen de groepsles Xcore aan: De ultieme buik- en rug training. Reserveren is niet nodig voor deze groepsles. Deze les wordt regelmatig gegeven in de studio, locatie Uilenstede in Amstelveen. De bewegingen tijdens de les zijn vooral gericht op het versterken van de core (buik en rug). Xcore is geschikt voor iedereen!

Xcore-lessen

Tijdens de lessen doe je oefeningen met de Xcore-trainer (de buis met grit). Door de buis van links naar rechts te bewegen, komt het grit daar met een vertraging achteraan. Deze beweging van het grit vang je op. Elke beweging zorgt voor een extra belasting waardoor je spieren extra getraind worden. Je traint niet alleen je spieren, maar ook het bindweefsel, de ontwikkelaars van Xcore noemen dat ‘Reactive impact’.

Xcore les bij Sportcentrum VU

Sporten met de Xcore-trainer betekent intensieve training van je core ; de buik- en rug. Xcore is de perfecte workout voor spierversteviging, figuurverbetering en conditietraining. Naast het verbranden van calorieën werk je namelijk ook aan stabiliteit en flexibiliteit en het verbeteren van je lichaamshouding (coördinatie en balans).

Benodigdheden

De Xcore-trainers (buizen met grit) zijn aanwezig in de sportstudio’s van Sportcentrum VU. Voor deze les is het van belang dat je goede, ondersteunende indoorsportschoenen draagt en comfortabele sportkleding. Ook dien je je eigen sportmatje mee te brengen. Verder is het aan te raden om een drinkflesje mee te nemen en een handdoek voor het zweten. Let op: Het gebruik van een handdoek is verplicht bij Sportcentrum VU, bij alle groepslessen en in de fitness.

Aanmelden

Scroll to top