BBBB

Het trainen van billen, benen, borst en buik. Dat is waar BBBB voor staat. Deze groepsles richt zich op het sterker maken van deze spiergroepen door verschillende oefeningen op muziek. Sporters van elk niveau kunnen deelnemen aan deze les. Door het gebruik van verschillende gewichtjes, de Dynaband én je eigen lichaamsgewicht kun je de intensiteit van je workout zelf bepalen.

BBBB bij Sportcentrum VU

Buik, billen, benen en borst, ofwel BBBB! Een intensieve maar toegankelijke workout voor elk niveau. Tijdens de workout is er veel aandacht voor de uitvoering, zodat jij het optimale resultaat uit de les haalt.


BBBB BIJ SPORTCENTRUM VU

Bij Sportcentrum VU kan je vijf dagen per week BBBB beoefenen op Uilenstede in Amstelveen. Reserveren voor de groepsles is bij ons niet nodig. BBBB is een intensieve, maar toegankelijke groepsles waarbij de nadruk ligt op het trainen van de buik-, bil-, been- en borstspieren. Na de warming-up van ongeveer 10 minuten volgen spierversterkende oefeningen op de maat van een lekker muziekje, bijvoorbeeld lunges en squats. Bij de oefeningen worden ook vaak (enkel)gewichtjes, dynabands of elastieken gebruikt. Tijdens de workout is er veel aandacht voor de uitvoering, zodat jij het optimale resultaat uit de les haalt. BBBB vindt plaats in de studio’s in Amstelveen op Uilenstede. Klik hier voor het lesrooster van Uilenstede.

BBBB-LESSENBBBB Amsterdam

De lessen beginnen altijd met een warming-up van tien minuten waarbij de hartslag omhoog gebracht wordt en je spieren wakker en warm worden. Het doel van de les is het ontwikkelen en sterker maken van je spieren en werken aan je conditie. Door gebruik te maken van materialen zoals dumbbells en Dynabands (elastiek) werk je aan kracht, lenigheid, souplesse en balans. Je voegt hiermee weerstand toe aan je workout, dus elke oefening wordt een grotere uitdaging.

De combinatie met cardio-oefeningen zorgt ervoor dat je hartslag gedurende workout hoger wordt en je je lichaam een boost geeft om extra calorieën te verbanden.

Gecertificeerde instructeurs of instructrices geven de BBBB-lessen. De inhoud van de lessen zijn variërend en worden gegeven op muziek. Iedere sporter ongeacht niveau of leeftijd kan deelnemen, want de intensiteit van je workout bepaal je namelijk zelf!

BENODIGDHEDEN

De dumbbells, Dynabands voor deze les zijn aanwezig in de sportstudio’s van Sportcentrum VU. I.v.m. coronamaatregelen wordt verwacht dat je een eigen matje meebrengt, deze zijn ook te koop aan de balie. Het is van belang dat je goede, ondersteunende indoorsportschoenen draagt en comfortabele sportkleding. Verder is het aan te raden om een drinkflesje mee te nemen en een handdoek voor het zweten. Let op: Het gebruik van een handdoek is verplicht bij Sportcentrum VU, bij alle groepslessen en in de fitness. Uiteraard ben je vrij om een eigen sportmatje mee te nemen.

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Vul hier je e-mailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Copyright © 2022 - Vrije Universiteit Amsterdam