Bootcamp

Hou je van actief zijn in de buitenlucht? En ben je niet bang om uitgedaagd te worden? Doe dan eens mee met Bootcamp bij Sportcentrum VU. Samen ontdekken we Uilenstede en maken onderweg gebruik van het straatmeubilair om te werken aan conditie, kracht en snelheid.


Sportcentrum VU biedt op maandag en woensdagavond om 18:00 de groepsles Bootcamp aan. De lessen zijn buiten, in de directe omgeving van Uilenstede. We starten altijd met een warming up om lichaam en spieren voor te bereiden op een workout die zowel uitdagend als leuk is.
Gedurende een uur verplaatsen we ons naar telkens nieuwe en soms verrassende plekken in de omgeving van Uilenstede. Meestal rennen we slechts enkele minuten, om vervolgens oefeningen te doen die zowel je uithoudingsvermogen als kracht verbeteren. We maken daarbij gebruik van wat we tegenkomen: trappen, banken, bomen of een helling. En niet onbelangrijk, het is ook gezellig! Het harde werken wordt regelmatig afgewisseld met een wedstrijdje of een (actief) spel.
Laat je niet afschrikken door regen, kou of een donkere herfstavond. We vinden altijd een plek waar we droog en verlicht aan de slag kunnen.

NIVEAU
Ongeacht je sportervaring, je kunt altijd meedoen. De oefeningen zijn makkelijk aan te passen naar elk niveau. Ons uitgangspunt is, dat je er vooral plezier in moet hebben. Door de variatie in oefeningen en trainingsvormen is dat bijna vanzelfsprekend.

BENODIGDHEDEN
We starten vanaf de entree van Sportcentrum VU op Uilenstede. Het is handig om een drinkfles met water mee te nemen. Als het wat kouder is, helpt een extra trui of vest om warm te blijven. Een handdoek of mat is niet nodig. Verder is het belangrijk om sportschoenen aan te hebben die je voeten goed ondersteunen.

Nieuwsbrief ontvangen?

Vul hier je e-mailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Copyright © 2022 - Vrije Universiteit Amsterdam