Pilates

Een rustige maar intensieve les met als doel het verbeteren van de core-stability. Pilates is erop gericht je rug, buik en bekken optimaal te versterken en tegelijkertijd flexibeler te maken. Lichamelijke klachten worden voorkomen en kunnen zelfs verdwijnen door deze geconcentreerde en rustige manier van trainen. Je wordt je bewust van houding, bewegingstechniek en ademhaling. Je verbetert je figuur, versterkt je spieren én doordat elke oefening wordt uitgevoerd met focus op de ademhaling, heeft de les ook een ontspannende werking.

Pilates bij Sportcentrum VU

Je wordt je bewust van houding, bewegingstechniek en ademhaling. Je verbetert je figuur, versterkt je spieren én doordat elke oefening wordt uitgevoerd met focus op de ademhaling, heeft de les ook een ontspannende werking.


Pilates Amsterdam

PILATES BIJ SPORTCENTRUM VU

PILATES LESSEN

De Pilates lessen bij Sportcentrum VU op Uilenstede in Amstelveen zijn low-impact. De hartslag verhoogt niet extreem en je raakt niet buiten adem tijdens het uitvoeren van de oefeningen. Centraal in elke Pilates les staat het ontwikkelen van je powerhouse. Een aantal spieren vormen het powerhouse: de dwarse buikspier, de dieper gelegen rugspieren, de bekkenbodemspier en het middenrif. Hierdoor stabiliseren het bekken en de wervelkolom. Tijdens deze Pilates lessen leer je hoe je je powerhouse kunt spannen en ontspannen. De Pilates lessen zijn 5 dagen per week in de studio’s in Amstelveen op Uilenstede.

De manier van trainen bij Pilates is eigenlijk een combinatie van yoga met krachttraining. Je wordt soepeler, werkt geconcentreerd en gecoördineerd aan het uitvoeren van de oefeningen (yoga). Ook ontwikkel je je spieren en conditie door het lage tempo waarin je de oefeningen uitvoert (krachttraining).

Pilates is geschikt voor iedereen, vrouwen en mannen, jong en oud. Tijdens de lessen word je goed begeleid bij het uitvoeren van de oefeningen waarbij je zelf de intensiteit bepaalt.

BENODIGDHEDEN

De Pilates oefeningen voer je uit op een matje, deze dien je zelf mee te nemen. Bij de Pilates les draag je geen sportschoenen, maar op blote voeten of sokken. Verder is het aan te raden om een drinkflesje mee te nemen en een handdoek voor het zweten. Let op: Het gebruik van een handdoek is verplicht bij Sportcentrum VU, bij alle groepslessen en in de fitness.

Nieuwsbrief ontvangen?

Vul hier je e-mailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Copyright © 2022 - Vrije Universiteit Amsterdam