Posture Pilates / Raynetics

Posture Pilates /Raynetics is een complete lichaamsworkout met lage impact en een hoge intensiteit om zo kracht, flexibiliteit en coördinatie te verbeteren. De focus ligt op houding terwijl er wordt gewerkt aan het onderlijf, de buikspieren en de rug en schouders. Het doel van de les is het trainen van een goede, sterke en bewuste houding in het dagelijks leven.

Posture Pilates / Raynetics bij Sportcentrum VU

De oorsprong van Posture Pilates / Raynetics ligt bij grondlegger Raimondo Fornoni, een emeritus ballet danser van het Nationaal Ballet. Hij ontwikkelde zijn eigen methode en dit gedachtegoed is nu ook te ervaren bij Sportcentrum VU.


POSTURE PILATES / RAYNETICS BIJ SPORTCENTRUM VU

In de Posture Pilates / Raynetics lessen zullen deelnemers elementen herkennen uit Pilates, Yoga en Broga lessen. De oorsprong van Posture Pilates / Raynetics ligt bij grondlegger Raimondo Fornoni, een emeritus balletdanser van het Nationaal Ballet. Hij ontwikkelde zijn eigen methode en dit gedachtegoed is nu ook te ervaren bij Sportcentrum VU. Deze groepsles vindt plaats in de studio’s in Amstelveen op Uilenstede, uiteraard is deze groepsles voor elke leeftijd bestemd.

INHOUD VAN DE LES

Gedurende de lessen werk je aan het verbeteren van kracht, lenigheid, balans en coördinatie. Posture Pilates / Raynetics is een combinatie van concentrische bewegingen (gericht op kracht en verkortende bewegingen van de spieren) en excentrische bewegingen (gericht op het verhogen van de flexibiliteit en het verlengen van de spieren). De combinatie van beiden stimuleert een verhoging in flexibiliteit en controle van het lichaam en de bewegingen.

Om dit te bereiken worden de bewegingen uitgevoerd in:

  • staande positie (balans, kracht en lenigheid)
  • liggende positie (coördinatie en focus op buikspieren)
  • op handen en knieën (kracht en coördinatie)
  • zittend (coördinatie en lenigheid)
  • per les alternerend een aantal oefeningen met een partner samen. Buddy up: elkaar helpen in coördinatie en lenigheid

BENODIGDHEDEN

De les wordt deels staand en deels zittend/liggend uitgevoerd. Je dient een sportmatje mee te nemen. Het is van belang dat je comfortabele sportkleding draagt. Schoenen zijn niet nodig, je voert de les uit op sokken of blote voeten. Verder is het aan te raden om een drinkflesje mee te nemen en een handdoek voor het zweten. Let op: Het gebruik van een handdoek is verplicht bij Sportcentrum VU, bij alle groepslessen en in de fitness.

Nieuwsbrief ontvangen?

Vul hier je e-mailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Copyright © 2022 - Vrije Universiteit Amsterdam