Pump

Pump is een groepsles met muziek waar je aan al je spieren werkt met gebruik van gewichten en dumbbells. De nadruk ligt op krachttraining, maar extreme spierontwikkeling is niet het doel. Het ontwikkelen van een strakker lichaam en het trainen van het uithoudingsvermogen van je spieren staat centraal. Het verbranden van energie is het belangrijkste in deze groepsles en het wordt dan ook 'de snelste manier om in shape te komen' genoemd.

Pump bij Sportcentrum VU

Het verbranden van energie is het belangrijkste bij een les Pump en het wordt dan ook 'de snelste manier om in shape te komen' genoemd.


Pump Amsterdam

PUMP BIJ SPORTCENTRUM VU

Het ontwikkelen van een strakker lichaam en het trainen van het uithoudingsvermogen van je spieren staat centraal bij Pump. Het verbranden van energie is het belangrijkste in deze groepsles en het wordt dan ook ‘de snelste manier om in shape te komen’ genoemd. Deze groepsles vindt plaats in Amstelveen op Uilenstede in de studio’s.

PUMP LESSEN

Onder het genot van een fijn muziekje gaat de Pumples van start. Na de warming up ga je met behulp van dumbbells, barbells en op de beats van opzwepende muziek vol gas. Het effect van een goede les Pump zit hem in de kracht van de herhaling. Door de oefeningen met de gewichten meermaals te herhalen daag je je spieren uit om zich te ontwikkelen. Je daagt alle grote spiergroepen uit tot werken. Tijdens de les gaat het niet om de hoeveelheid gewicht. De focus ligt op veel herhalingen met weinig gewicht. Het toepassen van een goede techniek waarbij je elke oefening goed uitvoert, is belangrijker dan de hoeveelheid gewicht.

BENODIGDHEDEN

De dumbbells en barbells voor de Pumples zijn aanwezig in de sportstudio’s van Sportcentrum VU. Voor de Pumples is het van belang dat je goede, ondersteunende indoorsportschoenen draagt en comfortabele sportkleding. Verder is het aan te raden om een drinkflesje mee te nemen en een handdoek voor het zweten. Let op: Het gebruik van een handdoek is verplicht bij Sportcentrum VU, bij alle groepslessen en in de fitness.

Nieuwsbrief ontvangen?

Vul hier je e-mailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Copyright © 2022 - Vrije Universiteit Amsterdam