Yoga

Bewustwording en ontspanning geven ons drukke bestaan het tegenwicht. Dat klinkt logisch, maar hoe bereik je dat?
Yoga is een eeuwenoude levensfilosofie welke zeer goed past in onze hedendaagse, Westerse manier van leven. Yoga is beslist niet zweverig, en ook niet moeilijk. Een lichaam van elastiek is niet nodig en ook hoef je niet op je hoofd te kunnen staan. Het gaat erom dat je je prettig voelt, leert te ontspannen en een balans te vinden tussen kracht en ontspanning.

In onze lessen besteden we veel aandacht aan ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen.

Yoga bij Sportcentrum VU

Ga zitten, adem diep in en uit, en laat de drukte van de dag van je afglijden. Yoga is een eeuwenoude levensfilosofie en is de perfecte manier om rust te brengen in ons veelal hectische bestaan. Kom eens een les proberen. Een onvergetelijke ervaring...


YOGA BIJ SPORTCENTRUM VU

Bij Sportcentrum VU op Uilenstede in Amstelveen kan je verschillende vormen van yoga beoefenen: Hatha, Vinyasa, Restorative en Partner. Elke yoga-les is in één van de studio’s in Amstelveen, die onlangs vernieuwd zijn. In het lesrooster kan je zien welke vorm van yoga die les is. Iedereen is welkom bij yoga.

Yoga Amsterdam

HATHA YOGA

Dit is een rustige vorm met meer statische houdingen om beheersing te krijgen over geest en lichaam. Dit is de bekendste vorm van yoga in het Westen. Hatha is minder dynamisch dan de Vinyasa les. De les is zowel krachtig en intensief als rustig en verstillend. De klassieke meer statische yogahoudingen worden samengebracht in een dynamische serie. De les begint en eindigt met een korte meditatie waarbij er onder andere aandacht wordt besteed aan het focussen van de geest.

VINYASA YOGA

Dit is een bewegelijke vorm waarbij ademhalingsoefeningen en meditaties een grote rol spelen. Een goede ademhaling en meditatie zal voor meer rust, ontspanning en energie zorgen. Hierdoor voel je je lekker in je vel!

YIN YOGA

Deze vorm werkt herstellend op ieder niveau. Dit zijn perfecte lessen voor beginners, maar ook voor mensen met aandoeningen of blessures en voor iedereen die het simpel wil houden.
In tegenstelling tot de andere vormen gebruikt deze vorm de diepe en volledige ademhaling voor langere tijd in houdingen. De lessen eindigen met een begeleide meditatie. Yin yoga herstelt de gezondheid, verhoogt de genezing en brengt rust en stilte in het hoofd.

YOGA WORKSHOP

Dit is bedoeld voor iedereen die graag hun yogakennis en -ervaring willen verdiepen. De workshop zal vooral bestaan uit technische cues voor verschillende yogaposes. Van staande en zittende poses t/m balanshoudingen.

BENODIGDHEDEN

Het is belangrijk dat je zelf een sportmatje meeneemt en dat je comfortabele sportkleding draagt. Verder is het aan te raden om een drinkflesje mee te nemen en een handdoek voor het zweten. Let op: Het gebruik van een handdoek is verplicht bij Sportcentrum VU, bij alle groepslessen en in de fitness.

Nieuwsbrief ontvangen?

Vul hier je e-mailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Copyright © 2022 - Vrije Universiteit Amsterdam