Yoga

Bewustwording en ontspanning geven ons drukke bestaan het tegenwicht. Dat klinkt logisch, maar hoe bereik je dat?
Yoga is een eeuwenoude levensfilosofie welke zeer goed past in onze hedendaagse, Westerse manier van leven. Yoga is beslist niet zweverig, en ook niet moeilijk. Een lichaam van elastiek is niet nodig en ook hoef je niet op je hoofd te kunnen staan. Het gaat erom dat je je prettig voelt, leert te ontspannen en een balans te vinden tussen kracht en ontspanning.

In onze lessen besteden we veel aandacht aan ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen.

Rooster

maandag 27 januari 2020

Tijdstip Sport Trainer Locatie Beschikbaarheid
17:00 - 18:00 Yoga (flow) (ps. bring a jacket) Christelle Studio 1 Reserveren niet nodig
20:15 - 21:30 Yoga (hatha)(ps. bring a jacket) Nadine Studio 1 Reserveren niet nodig

dinsdag 28 januari 2020

Tijdstip Sport Trainer Locatie Beschikbaarheid
17:00 - 18:00 Yoga (hatha)(ps.Bring a jacket) Anouk Studio 1 Reserveren niet nodig
20:30 - 21:45 Yoga (vinyasa) (bring a jacket) Ineke Studio 1 Reserveren niet nodig

woensdag 29 januari 2020

Tijdstip Sport Trainer Locatie Beschikbaarheid
17:30 - 18:30 Yoga (vinyasa) (bring a jacket) Cristina Studio 1 Reserveren niet nodig
20:45 - 22:00 Yoga (restori) (bring a jacket) Christelle Studio 1 Reserveren niet nodig

donderdag 30 januari 2020

Tijdstip Sport Trainer Locatie Beschikbaarheid
20:00 - 21:15 Yoga (vinyasa) (bring a jacket) Lena Studio 1 Reserveren niet nodig

zaterdag 1 februari 2020

Tijdstip Sport Trainer Locatie Beschikbaarheid
11:30 - 13:30 Yoga Advanced (bring a jacket) Christelle Studio 3 Reserveren niet nodig

zondag 2 februari 2020

Tijdstip Sport Trainer Locatie Beschikbaarheid
10:15 - 11:45 Yoga (vinyasa) (bring a jacket) Christelle Studio 3 Reserveren niet nodig

Onze abonnementen

All-in 12 maanden

vanaf € 225,00
Word Lid Meer info

All-in 6 maanden

vanaf € 130,00
Word Lid Meer info

All-in 1 maand

vanaf € 35,00
Word Lid Meer info

Daluren All-in 12 maanden

vanaf € 135,00
Word Lid Meer info

Daluren All-in 6 maanden

vanaf € 80,00
Word Lid Meer info

Daluren All-in 3 maanden

vanaf € 55,00
Word Lid Meer info

Yoga bij Sportcentrum VU

Ga zitten, adem diep in en uit, en laat de drukte van de dag van je afglijden. Yoga is een eeuwenoude levensfilosofie en is de perfecte manier om rust te brengen in ons veelal hectische bestaan. Kom eens een les proberen. Een onvergetelijke ervaring...


YOGA BIJ SPORTCENTRUM VU

Bij Sportcentrum VU op Uilenstede in Amstelveen kan je verschillende vormen van yoga beoefenen: Hatha, Vinyasa, Restorative en Partner. Elke yoga-les is in één van de studio’s in Amstelveen, die onlangs vernieuwd zijn. In het lesrooster kan je zien welke vorm van yoga die les is. Iedereen is welkom bij yoga.

Yoga Amsterdam

HATHA YOGA

Dit is een rustige vorm met meer statische houdingen om beheersing te krijgen over geest en lichaam. Dit is de bekendste vorm van yoga in het Westen. Hatha is minder dynamisch dan de Vinyasa les. De les is zowel krachtig en intensief als rustig en verstillend. De klassieke meer statische yogahoudingen worden samengebracht in een dynamische serie. De les begint en eindigt met een korte meditatie waarbij er onder andere aandacht wordt besteed aan het focussen van de geest.

VINYASA YOGA

Dit is een bewegelijke vorm waarbij ademhalingsoefeningen en meditaties een grote rol spelen. Een goede ademhaling en meditatie zal voor meer rust, ontspanning en energie zorgen. Hierdoor voel je je lekker in je vel!

RESTORATIVE YOGA

Deze vorm werkt herstellend op ieder niveau. Dit zijn perfecte lessen voor beginners, maar ook voor mensen met aandoeningen of blessures en voor iedereen die het simpel wil houden.
In tegenstelling tot de andere vormen gebruikt deze vorm de diepe en volledige ademhaling voor langere tijd in houdingen. De lessen eindigen met een begeleide meditatie. Restorative yoga herstelt de gezondheid, verhoogt de genezing en brengt rust en stilte in het hoofd.

DOUBLE YOGA

Vanaf maart biedt Sportcentrum VU een nieuwe vorm van yoga aan: Double Yoga. Dat is een gezellige groepsles waarin twee mensen elkaar met poses helpen op een manier dat het postuur, het vertrouwen en de communicatie verbetert. Het werken met een partner zorgt voor balans in een pose terwijl je zorgt voor een goede lichaamshouding en deze vast houdt. Hierdoor ervaart ieder de pose op een verschillende manier. Deze groepsles helpt met het opbouwen van relaties, vertrouwen, zelfvertrouwen maar plezier is het belangrijkste in deze speciale groepsles. Double yoga combineert relaxen met leuke uitdagingen. Leden kunnen alleen komen maar ook met een vriend, partner of echtgenoot. Vanaf maart wordt dan elke les gegeven om 18:00-19:30.

BENODIGDHEDEN

De matjes voor deze les zijn aanwezig in de sportstudio’s van Sportcentrum VU. Het is van belang dat je comfortabele sportkleding draagt. Verder is het aan te raden om een drinkflesje mee te nemen en een handdoek voor het zweten. Let op: Het gebruik van een handdoek is verplicht bij Sportcentrum VU, bij alle groepslessen en in de fitness. Uiteraard ben je vrij om een eigen sportmatje mee te nemen.

GRATIS DAGPAS

Deze les uitproberen? Dat kan! Voor nieuwe leden is het mogelijk om een dag gratis ons sportaanbod uit te proberen. Dus doe een keer mee met een proefles! Meld je hiervoor aan bij de balie op één van onze twee locaties. Maximaal 1 gratis dagpas per persoon.

Delen via    Facebook Twitter Google+ Pinterest

Nieuwsbrief ontvangen?

Vul hier je e-mailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Copyright © 2020 - Vrije Universiteit Amsterdam