Badminton

Iedereen heeft wel eens op de camping of op het strand gebadmintond. Je probeert zo lang mogelijk de shuttle in de lucht te houden. Dit is natuurlijk iets heel anders dan badminton als sport. Dan is het juist de bedoeling om de shuttle bij de tegenstander op de grond te krijgen. Dit levert een aantrekkelijke sport op om te spelen en te kijken! Met de juiste slagtechniek, een goede conditie en een slimme tactiek krijg je dat voor elkaar.

Badminton is een leuke sport voor iedereen. Vooral in Aziatische landen zoals China, Vietnam en Maleisië is badminton een populaire sport. Ook op de Olympische Spelen is het een vast onderdeel van het programma. Alles wat je nodig hebt is een racket, een shuttle, een tegenstander en een net.
Kijk hieronder in het rooster wanneer je vrij kan badmintonnen.

Badminton bij Sportcentrum VU

Met de juiste slagtechniek, een goede conditie en een slimme tactiek kun jij de set naar je hand zetten. Badminton is een leuke sport voor iedereen!


BADMINTON BIJ SPORTCENTRUM VU

VRIJ BADMINTON SPELEN

Helaas biedt Sportcentrum VU geen trainingen aan in badminton. Wel is er een grote groep fanatiekelingen die ieder weekend zelf wedstrijdjes spelen op Uilenstede in Amstelveen. Dit kan alleen als de sporthal vrij is. Wil je voor de eerste keer eens kijken naar het niveau en in contact komen met deze groep? Kom dan eens langs wanneer de sporthal vrij is. Dat kan je zien in het rooster van de sporthallen. Je kunt ook even bellen naar de balie om te vragen of er badmintonners aanwezig zijn. Zo weet je zeker dat je geen lege hal treft.

Om mee te doen met badminton heb je een geldig abonnement nodig. Heb je een all-in abonnement, dan hoef je geen extra lidmaatschap te kopen. Een all-in abonnement koop je voor een langere periode, bijvoorbeeld een jaar. Je kunt ook iedere keer een dagpas kopen. Let op: als badminton niet plaats kan vinden doordat de sporthal verhuurd is, kunnen we het abonnement niet annuleren of stopzetten.

BADMINTON

Badminton is sinds 1992 een olympische sport. Er wordt gespeeld met een racket en een shuttle. Badminton speel je altijd in een zaal, waardoor je geen last hebt van de wind of andere weersomstandigheden die het spel kunnen beïnvloeden. Je speelt een tegen een of twee tegen twee. Met de racket sla je shuttle over en weer naar de tegenpartij over een hoog net. Vooral in de Aziatische landen is Badminton een erg populaire sport. In Europa zijn de landen Denemarken en Groot-Brittanië waar er goede prestaties behaald worden met Badminton.

Nieuwsbrief ontvangen?

Vul hier je e-mailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Copyright © 2022 - Vrije Universiteit Amsterdam