Balsporten

Bij Sportcentrum VU vind je een uitgebreid aanbod aan balsporten. Zo kun je bij ons terecht voor basketbal, beachvolleybal, tennis en volleybal. Ook bieden we competities in zaalhockey en zaalvoetbal.

Het aanbod


BALSPORTEN BIJ SPORTCENTRUM VU

Bij Sportcentrum VU biedt in de regio Amsterdam een aantal balsporten aan, zowel individuele balsporten als teamsporten. Je kan de balsporten beoefenen op recreatief niveau maar ook organiseren wij verschillende competities waar jij met je team kan meten ten opzichte van andere teams. De meeste balsporten vinden plaats in de twee sporthallen op Uilenstede in Amstelveen, behalve beachvolleybal. Dat is altijd buiten op de VU-campus. De rest kan je de het hele jaar door bij ons in de sporthallen beoefenen.

RECREATIEF

Wil je een sport voor het eerst proberen om te kijken of het wel bij je past? Kies dan voor recreatief! In een groepje met andere recreanten ga je onder leiding van een trainer kijken of de sport bij je past. Je leert alle basistechnieken van de balsporten waardoor je gelijk een goed beeld hebt. Per balsport verschilt het wanneer je en hoe lang je trainingen hebt. Bijvoorbeeld bij tennis kan je ervoor kiezen om cursussen te volgen van 4 of 10 weken. Maar bij basketbal en volleybal heb je het hele jaar door trainingen. Als je beter in een balsport bent geworden en je wilt meer kan je na deze trainingen ervoor kiezen om ook competitief te gaan spelen.

COMPETITIEF

Heb je een balsport al aardig onder de knie en wil je wedstrijden gaan spelen tegen anderen? Doe dan mee met de competities! De meeste balsporten kan je gewoon bij ons in de sporthal blijven doen. Bij andere sporten zoals tafeltennis en tennis kan je bij een vereniging aansluiten zodat je ook van het gezellige verenigingsleven kan genieten. In de sporthallen op Uilenstede bieden we onder andere zaalhockey en zaalvoetbal aan. Op vaste dagen speel je en kan je daarna, om de wedstrijd leuk af te sluiten, met z’n allen gezellig wat drinken in the Hangout.

Nieuwsbrief ontvangen?

Vul hier je e-mailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Copyright © 2022 - Vrije Universiteit Amsterdam