Zaalhockey

Zaalhockey is natuurlijk een sport die niet mag ontbreken in het sportaanbod van Sportcentrum VU! Ruim 250 duizend mensen in Nederland beoefenen hockey. Sinds twee jaar zijn we onze geheel eigen zaalhockeycompetitie gestart, die op maandagavond gespeeld wordt. In deze competitie spelen uitsluitend gemengde teams mee. Kom jij ook zaalhockeyen bij Sportcentrum VU?! Dit is een interne competitie waar voornamelijk studenten het in gemengde teams tegen elkaar opnemen. Vooral de ‘gemengde teams’ zijn opvallend, omdat je verplicht bent om minstens twee vrouwen in het veld te hebben staan op het moment van spelen. Een nieuwe variant van hockey waarbij het om optimaal teamspel gaat!

Inschrijving momenteel niet mogelijk!

BEKIJK DIRECT PROGRAMMA EN STANDEN ZAALHOCKEY COMPETITIE .

Zaalhockey bij Sportcentrum VU


ZAALHOCKEY BIJ SPORTCENTRUM VU

Zaalhockey is de laatste jaren erg populair geworden. Sportcentrum VU biedt nu al twee seizoenen lang de mogelijkheid om deel te nemen aan de SVU zaalhockeycompetitie in Amstelveen. Dit is een interne competitie waar voornamelijk studenten het in gemengde teams tegen elkaar opnemen. Vooral de ‘gemengde teams’ zijn hierin opvallend, want je bent namelijk verplicht om minstens twee vrouwen in het veld te hebben staan op het moment van spelen. Zaalhockey is een nieuwe variant waarbij het om optimaal teamspel gaat, Iedereen is hier welkom!

De eerste zaalhockeycompetitie vindt plaats op de maandagavonden van oktober tot en met januari. De tweede competitie vindt plaats van februari tot en met mei. Beiden zijn in de sporthallen op Uilenstede in Amstelveen.

DE REGELS VAN DE ZAALHOCKEYCOMPETITIE

De volgende spelregels zijn van toepassing bij de zaalhockeycompetitie:

  • Teams bestaan uit minimaal 7 ingeschreven spelers;
  • Teams bestaan uit zowel mannen als vrouwen;
  • Spelers dienen minimaal 17 jaar oud te zijn;
  • Je speelt 5 tegen 5, zonder keeper;
  • Op het moment van spelen dienen er minimaal 2 vrouwen in het veld te staan;
  • Het thuisspelende team fluit een wedstrijd voor of na zijn eigen wedstrijd;
  • Er fluiten altijd twee scheidsrechters per wedstrijd;
  • Er wordt grotendeels gespeeld via de zaalhockeyregels van de KNHB.

ZAALHOCKEY COMPETITIEDATA

Nog niet bekend

MATERIAAL

Zaalhockey speel je met indoorhockeysticks. Er zijn leensticks verkrijgbaar bij de wedstrijdtafel van het zaalhockey.

INSCHRIJVEN ZAALHOCKEYCOMPETITIE

De eerste twaalf teams die de inschrijving rond hebben (incl. betaling) zijn zeker van een plek in de competitie. De teamcaptains schrijven het team in via een inschrijfformulier en doen online een teamaanbetaling van 100 euro. Let op, de inschrijving is pas compleet als de aanbetaling voldaan is!

SCHRIJF JE HIER IN! 

Heb je geen team, dan kan je je individueel inschrijven bij de balie of online. Bij genoeg individuele aanmeldingen vormen wij een team. Maar bij teveel aanmeldingen worden de overige teams op een reservelijst geplaatst, hiervan krijgen deze teams een apart bericht.

De individuele bijdrage voor zaalhockey is € 37,50 voor studenten en € 57,50 voor niet-studenten.

Vragen? Of meer informatie nodig? Stuur een mailtje naar zaalhockey@sportcentrumvu.nl

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Vul hier je e-mailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Copyright © 2022 - Vrije Universiteit Amsterdam