Zaalhockey

Zaalhockey is natuurlijk een sport die niet mag ontbreken in het sportaanbod van Sportcentrum VU! Ruim 250 duizend mensen in Nederland beoefenen hockey. Dit jaar zijn we onze geheel eigen zaalhockeycompetitie gestart, die op dinsdagavond gespeeld wordt. In deze competitie spelen uitsluitend gemengde teams mee. Kom jij ook zaalhockeyen bij Sportcentrum VU?!

Dit is een interne competitie waar voornamelijk studenten het in gemengde teams tegen elkaar opnemen. Vooral de ‘gemengde teams’ zijn opvallend, omdat je verplicht bent om minstens twee vrouwen in het veld te hebben staan op het moment van spelen. Een nieuwe variant van hockey waarbij het om optimaal teamspel gaat!

BEKIJK DIRECT PROGRAMMA EN STANDEN ZAALHOCKEY COMPETITIE.
SCHRIJF JE TEAM IN VOOR DE TWEEDE COMPETITIEHELFT VAN 2018-2019.

Rooster

maandag 7 januari 2019

Tijdstip Sport Trainer Locatie Beschikbaarheid
19:00 - 23:30 Zaalhockey competitie Marit Sporthal 2 n.v.t.

Onze abonnementen

vanaf
Word Lid Meer info

Zaalhockey speler competitie 1+2

vanaf € 59,00
Word Lid Meer info

Zaalhockey bij Sportcentrum VU


ZAALHOCKEY BIJ SPORTCENTRUM VU

Zaalhockey is de laatste jaren erg populair geworden. Sinds afgelopen seizoen biedt Sportcentrum VU de mogelijkheid om deel te nemen aan de SVU zaalhockeycompetitie in Amstelveen. Dit is een interne competitie waar voornamelijk studenten het in gemengde teams tegen elkaar opnemen. Vooral de ‘gemengde teams’ zijn hierin opvallend, want je bent namelijk verplicht om minstens twee vrouwen in het veld te hebben staan op het moment van spelen. Zaalhockey is een nieuwe variant waarbij het om optimaal teamspel gaat, Iedereen is hier welkom!

De eerste zaalhockeycompetitie vindt plaats op de maandagavonden van oktober tot en met januari. De tweede competitie vindt plaats van februari tot en met mei. Beiden zijn in de sporthallen op Uilenstede in Amstelveen.

DE REGELS VAN DE ZAALHOCKEYCOMPETITIE

De volgende spelregels zijn van toepassing bij de zaalhockeycompetitie:

  • Teams bestaan uit minimaal 7 ingeschreven spelers;
  • Teams bestaan uit zowel mannen als vrouwen;
  • Spelers dienen minimaal 17 jaar oud te zijn;
  • Je speelt 5 tegen 5, zonder keeper;
  • Op het moment van spelen dienen er minimaal 2 vrouwen in het veld te staan;
  • Het thuisspelende team fluit een wedstrijd voor of na zijn eigen wedstrijd;
  • Er fluiten altijd twee scheidsrechters per wedstrijd;
  • Er wordt grotendeels gespeeld via de zaalhockeyregels van de KNHB.

ZAALHOCKEY COMPETITIEDATA

Speeldata competitie 1: maandag 1, 8, 15, 22, 29 oktober, 5, 12, 19, 26 november, 3, 10, 17 december, 7, 14, 21 januari.

Naar alle waarschijnlijkheid is ieder team 2 van bovenstaande maandagen uitgeroosterd.

MATERIAAL

Zaalhockey speel je met indoorhockeysticks. Er zijn leensticks verkrijgbaar bij de balie van Sportcentrum VU tegen inlevering van je identiteitsbewijs als borg.

INSCHRIJVEN ZAALHOCKEYCOMPETITIE

De eerste twaalf teams die de inschrijving rond hebben (incl. betaling) zijn zeker van een plek in de competitie. De teamcaptains schrijven het team in via het inschrijfformulier en doen online een teamaanbetaling van 100 euro. Let op, de inschrijving is pas compleet als de aanbetaling voldaan is!
Heb je geen team, dan kan je je individueel inschrijven bij de balie of online. Bij genoeg individuele aanmeldingen vormen wij een team. Maar bij teveel aanmeldingen worden de overige teams op een reservelijst geplaatst, hiervan krijgen deze teams een apart bericht.

GRATIS DAGPAS

Een keertje invallen? Dat kan! Voor invallers is het mogelijk om een avond in te vallen door een dagpas aan te schaffen. Meld je hiervoor even aan bij de balie op Uilenstede.

Vragen? Of meer informatie nodig? Stuur een mailtje naar zaalhockey@sportcentrumvu.nl

 

Delen via    Facebook Twitter Google+ Pinterest

Nieuwsbrief ontvangen?

Vul hier je e-mailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Copyright © 2018 - Vrije Universiteit Amsterdam / Disclaimer / Privacy Statement