Kickboksen

Kickbocksen is een full body workout waardoor je een flinke conditie opbouwt. Daarnaast vergroot je de lenigheid van je spieren. Door het 'real-combat' aspect van deze sport, het sparren, verbeteren ook jouw reflexen.

Er worden ook zaktrainingen aangeboden. Zaktraining is een bijzonder intensieve workout waarbij je werkt aan je bokstechnieken. Door gebruik te maken van de bokszakken doe je ervaring op in de verschillende trappen en stoten die voorkomen bij het kickboksen. Je experimenteert met kracht en snelheid, en je voelt de manier waarop je slagen op de bokszak aankomen.

Kickboksen bij Sportcentrum VU

Doe mee en ervaar een full body workout! Een veelzijdige training waarmee je niet alleen aan je conditie werkt, maar ook aan je lenigheid, je kracht en je reflexen.


KICKBOKSEN BIJ SPORTCENTRUM VU

KICKBOKS LESSEN

Sportcentrum VU biedt verschillende soorten lessen aan: kickboksen, sparren en zaktraining. Probeer ze allemaal eens uit, of vraag de trainer welke training het beste bij jouw trainingsdoelstellingen past. De trainingen zijn toegankelijk voor alle niveaus; van beginner tot gevorderd. De lessen zijn in Studio 1, locatie Uilenstede. Een training bestaat uit ongeveer 40 minuten techniek training en 20 minuten stoot/trap met kussens.

Kijk in het lesrooster om te zien wanneer de lessen plaatsvinden.

WAT IS KICKBOKSEN?

Deze vechtsport is ooit ontstaan als een samenvoeging van verschillende vechtsporten zoals boksen, Muay Thai en Kung Fu. Het kickboksen werd vervolgens gebruikt als sport om verschillende stijlen vechtsporters met elkaar te kunnen meten. Bij deze vechtsport gebruik je zowel je handen als je voeten. De stoten van het boksen worden gecombineerd met de trappen uit sporten als karate en taekwondo.
Het wordt vaak verward met thaiboksen. Er zijn echter verschillen op te merken. Elleboogstoten zijn in het kickboksen verboden. Bij het thaiboksen mag dat weer wel. Ook de manier van trappen is anders. Dit verschil zie je terug in de verschillende vormen van competitie.

Het is een full body workout waardoor je een flinke conditie opbouwt. Daarnaast vergroot je de lenigheid van je spieren. Door het ‘real-combat’ aspect van deze sport, het sparren, verbeteren ook jouw reflexen.

ZAKTRAINING BIJ SPORTCENTRUM VU

Zaktraining is een perfecte workout: je bouwt je conditie en spierkracht op, zodat je een sterk en strak lichaam krijgt. Het is ideaal om gewicht te verliezen maar je wordt er ook weerbaarder en zelfverzekerder van.

Kickboksen Amsterdam

Bij zaktraining beoefen je dezelfde technieken en train je dezelfde spieren als bij kickboksen, alleen sta je nu met je vriend/vriendin/partner/maatje of alleen voor een bokszak. Het is dus geen sparren, maar je voert je oefeningen uit op de zak, waarbij je nog specifieker kunt focussen op de wijze waarop je je bewegingen uitvoert. Stoot- elleboog- en traptechnieken komen voorbij. Rechte stoten, hoekstoten en uppercuts, niets wordt overgeslagen.

Er is bij deze trainingen extra aandacht voor cardio en kracht. Het is daarom een goede aanvulling op technieklessen of een leuke manier om in een uurtje een intense workout te doen. Probeer het sparren, de zaktraining en de kickbokslessen allemaal eens uit en kijk wat bij je past. De trainer kan je helpen om te kijken welke training het beste bij jouw trainingsdoelstellingen past.

Sporters van alle niveaus zijn welkom bij de zaktraining lessen, of je nu beginnend of ervaren bokser bent. De combinatie van conditie- en krachttraining maakt de lessen heel toegankelijk en doordat je werkt in tweetallen, kan ieder zijn/haar eigen niveau bepalen.

BENODIGDHEDEN

De handschoenen en scheenbeschermers zijn aanwezig in de sportstudio’s van Sportcentrum VU. Het dragen van een bitje, bandages en een kruisbeschermer is aan te raden. Het is van belang dat je comfortabele sportkleding draagt. Verder is het aan te raden om een drinkflesje mee te nemen en een handdoek voor het zweten. Let op: Het gebruik van een handdoek is verplicht bij Sportcentrum VU, bij alle groepslessen en in de fitness.

Nieuwsbrief ontvangen?

Vul hier je e-mailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Copyright © 2022 - Vrije Universiteit Amsterdam