Sporten met beperking

Wil je sporten met een beperking? Ben je op zoek naar een fitnesscentrum met een goed beweegprogramma voor iemand met een beperking of handicap? Dan hebben we goed nieuws! Bij Sportcentrum VU ben je aan het juiste adres.

Mensen met een handicap of beperking hebben baat bij een goed beweegprogramma. Veel mensen met een beperking sporten tijdens de revalidatie. Echter bij thuiskomst is het soms lastig om dat vol te houden. Wij stimuleren je graag om in beweging te komen en te blijven. Samen kijken we wat mogelijk is en wordt er een trainingsschema opgesteld.

Beweging is een uitstekende manier om lichamelijke en cognitieve problemen aan te pakken. Het zorgt voor verbetering van hersenfuncties en geeft positieve energie. Bovendien kan beweging de kans op een terugval verkleinen.

Faciliteiten voor sporten met een beperking

Sportcentrum VU heeft de juiste faciliteiten om je te begeleiden. Er is bijvoorbeeld een lift aanwezig, zodat je naar de fitnessruimte kan gaan. De fitnessruimte is ruim opgezet. Het personeel is gekwalificeerd om deze begeleiding te bieden.

* Door een storing is de lift tot nader order buiten gebruik. We werken er aan dit zo spoedig mogelijk te herstellen.

Hoe ziet het begeleidingsproces eruit

Je krijgt bij een gekwalificeerde instructeur een persoonlijke intake. In deze intake kijken we naar persoonlijke omstandigheden en mogelijkheden en stellen we een passend beweegprogramma op. Deze intake kan periodiek herhaald worden. Vervolgens kan je aan de slag met jouw beweegprogramma. Mocht je ergens tegenaan lopen of vragen hebben, kan je altijd bij de aanwezige instructeur terecht.

Aanmelden en meer informatie

Mariëlle Spekreijse is contactpersoon voor sporten met een beperking. Om een intake aan te vragen of meer informatie te verkrijgen kan je haar mailen: m.spekreijse@vu.nl  Zij zorgt dat de eerste intake wordt ingepland. Je kan uiteraard ook zelf bij de balie een abonnement afsluiten. De intake plan je dan zelf in met de instructeur.

Wij zijn preferred partner van READE, het centrum voor revalidatiegeneeskunde en reumatologie in Amsterdam, voor het sporten in de eigen omgeving. Lees er hier meer over.

Nieuwsbrief ontvangen?

Vul hier je e-mailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Copyright © 2022 - Vrije Universiteit Amsterdam