Fitness

Sportcentrum VU heeft twee fitnesscentra, gevestigd op Uilenstede en de VU Campus (OZW-gebouw). Beide locaties beschikken over moderne fitnessapparatuur die voorziet in ieders behoefte. Voor zowel cardio fitness als krachttraining kun je terecht op één van de twee locaties terecht.

Het aanbod


FITNESS BIJ SPORTCENTRUM VU

Sportcentrum VU is een fitnesscentrum in de regio Amsterdam. Wil jij je conditie, uithoudingsvermogen en algemene gezondheid verbeteren? Of kom jij bij Sportcentrum VU sporten en werken aan je spierkracht, snelheid of flexibiliteit? Dan is fitness wellicht iets voor jou!
Onze beide locaties beschikken over moderne fitnessapparatuur die geschikt is voor zowel cardiotraining als krachttraining. Ook is er altijd deskundige begeleiding aanwezig in de fitnessruimtes die je helpt bij het behalen van jouw trainingsdoelstellingen.

Fitness is op te delen in twee soorten training: cardiotraining en krachttraining.

CARDIOTRAINING

Met cardiofitness focus je op het verbeteren van je uithoudingsvermogen (of conditie). Je traint je longen (of longstelsel) en je hart- en bloedvaten. Het trainen in de juiste hartslagzone is hierbij van groot belang. Fitnessapparaten die je helpen om zo snel mogelijk in deze hartslagzone te komen zijn bijvoorbeeld de loopband, de crosstrainer en de flexstrider.

Fitness Amsterdam

KRACHTTRAINING

Bij krachttraining staat het trainen en ontwikkelen van de spieren centraal. Door het vergroten van je spiermassa word je niet alleen breder en sterker, ook verbrand je calorieën. Krachttraining is dus een geschikte vorm van fitness om af te vallen.

TRAININGSSCHEMA FITNESS

Wil je trainen in de fitnessruimtes volgens een speciaal op jouw trainingsdoelstellingen afgestemd trainingsschema? Na het inschrijven bij de balie of via de website kan je een afspraak maken voor een intake met één van onze fitnessinstructeurs. Je kunt deze afspraak telefonisch maken, of bij de balie in het sportcentrum inplannen.
De intake bestaat minimaal uit een beknopte uitleg van de apparatuur en duurt, afhankelijk van je ervaring of wensen, 30-60 minuten. Tijdens de intake laat je je trainingsdoelstellingen vertalen in een trainingsschema. Dit schema kan je iedere 3 maanden laten updaten.

Lees hier de Spelregels voor het plannen van een intake.

Nieuwsbrief ontvangen?

Vul hier je e-mailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Copyright © 2022 - Vrije Universiteit Amsterdam