Basketbal

Basketbal is een snelle, attractieve teamsport waarbij je continu in beweging bent. Aanval en verdediging wisselen elkaar snel af en er wordt veel gescoord. Het doet een groot beroep op het atletisch vermogen, de technische vaardigheden en het tactisch inzicht van de spelers.

Basketbal wordt tegenwoordig gespeeld in twee vormen. Traditioneel 5x5 op een heel veld of het nieuwe trendy 3x3 spel op een half veld met aangepaste regels. Bij Sportcentrum VU kan je terecht voor beide vormen!

Basketbal

Basketbal bij Sportcentrum VU

Met wereldwijd inmiddels meer dan 250 miljoen beoefenaars is 3x3 uitgegroeid tot de grootste urban teamsport ter wereld.


BASKETBAL BIJ SPORTCENTRUM VU

RECREATIEBASKETBAL

Iedere dinsdag van 21:15 tot 23.00 uur kan je op de locatie Uilenstede in Amstelveen deelnemen aan recreatiebasketbal bij het Sportcentrum VU. De recreatiebasketbal sessies staan onder leiding van trainers van de vereniging SVU Basketbal uit Amstelveen. Om deel te nemen aan deze recreatiebasketbal sessies koop je een los basketbal-abonnement of een all-in abonnement. Iedereen kan meedoen met basketbal, mannen, vrouwen jong en oud.

Voor beginners en/of voor degenen die graag basisvaardigheden willen trainen is er op het 1e veld beginnerstraining voor mannen en/of vrouwen

Zie het lesrooster op deze website voor meer informatie.

Een keer een training uitproberen? Dat kan! Voor nieuwe leden is het mogelijk om ons gehele sportaanbod in Amsterdam en Amstelveen één dag gratis uit te proberen. Dus doe een keer mee met een proefles of training! Meld je hiervoor aan bij de balie van ons sportcentrum op Uilenstede. Maximaal één gratis dagpas per persoon.

SVU AMSTERDAM 3X3 Basketbal LEAGUE Amsterdam
Basketbal Amsterdam

Na de succesvolle 1e competitie ronde, is het tijd voor de 2e competitieronde. In de 1e week van februari 2020 starten we met deze 2e competitieronden. Deze 3×3 basketbalcompetities worden  georganiseerd door het Sportcentrum VU en de vereniging SVU Basketbal in samenwerking met de Nederlandse Basketbal Bond (NBB).
Deze Amsterdam 3×3 league bestaat uit teams van minimaal 4 spelers en wordt gespeeld volgens de officiële 3×3 spelregels.
Wedstrijden duren 10 minuten.
Sinds 2011 is 3×3 erkend als officiële discipline binnen deze sport. 3 tegen 3 basketbal speel je met z’n zessen op een half veld. Daarnaast zijn de overige spelregels ook een beetje aangepast. Inmiddels zijn er meer dan 250 miljoen beoefenaars en is 3×3 uitgegroeid tot de grootste urban teamsport ter wereld.

De Amsterdam 3×3 League is op donderdagen op Uilenstede in Amstelveen tussen 19:00 tot 21:00 uur.
We hebben nog 2 competitieronden te gaan:
2e Competitieronde is van februari 2020 t/m april 2020
3e Competitieronde is van mei t/m juli 2020

Op de overige donderdagen zijn er voor de competitie deelnemers 3×3 Recreatiebasketbal sessies en trainingen onder leiding van de trainers van SVU Basketbal en de NBB.

INSCHRIJVEN AMSTERDAM 3×3 LEAGUE

De aanvoerders van een team schrijven het team in. Een team bestaat uit minimaal 3 en maximaal 6 spelers. Per speelronde mogen er maximaal 4 spelers per team spelen. Zowel studenten als niet-studenten mogen deelnemen aan deze competitie. Ook is de competitie gemixt, voor zowel mannen als vrouwen toegankelijk. Er is geen aparte vrouwencompetitie. Deelname aan een competitieperiode kost per team 150 euro.  Het is voor elke speler/speelster verplicht om een 3×3-profiel te hebben via het internationale FIBA 3×3 platform: https://play.fiba3x3.com/

DEADLINE: SCHRIJF JE TEAM IN VÓÓR 30 JANUARI 2020!

De eerste 8 teams die de inschrijving rond hebben (incl. betaling) zijn zeker van een plek in de competitie. De teamcaptains schrijven het team in via het inschrijfformulier en doen online een teambetaling van 150 euro. Let op, de inschrijving is pas compleet als de aanbetaling voldaan is!

Meer weten over de spelregels?  Lees ze hier: Rules3x3NL19

Heb je geen team, dan kun je je individueel inschrijven bij Urbian: u.vreds@gmail.com. Bij genoeg individuele aanmeldingen vormen wij een team. Bij teveel aanmeldingen worden de overige teams op een reservelijst geplaatst, hiervan krijgen deze teams een apart bericht.

Ben je enthousiast geworden en wil je jouw team inschrijven? Vul dan hier het inschrijfformulier in.

PRIJZENGELD

Prijzengeld per competitieperiode. Op basis van de eindstand wordt het prijzengeld verdeeld. Prijzengeld wordt alleen uitgekeerd als het team de hele periode deelneemt.

#1: € 125
#2: € 80
#3: € 60
#4: € 50
#5: € 40
#6: € 35
#7: € 30
#8: € 25

Totaal = € 600 per periode.

ALGEMEEN REGLEMENT

  • Een team bestaat uit minimaal 3 en maximaal 6 spelers. Per speelronde mogen er maximaal 4 spelers per team spelen. Zowel studenten als niet-studenten mogen deelnemen aan deze competitie. Ook is de competitie gemixt, voor zowel mannen als vrouwen toegankelijk. Er is geen aparte vrouwencompetitie;
  • toernooi wordt geregistreerd en gepland via het FIBA systeem;
  • team mag maximaal 6 spelers gebruiken binnen een competitieperiode(helft);
  • per periode/helft zijn er maximaal 9 toernooien. Op elk toernooi kan je als team punten verdienen op basis van de eindstand. Nummer 1 krijgt 100 punten, nummer 2 krijgt 80 punten, etc. Zo ontstaat er een ranglijst;
  • het 9e/ laatste toernooi is de finale van de competitiehelft, waarbij teams worden ingedeeld op basis van de ranglijst na 8 toernooien. De eindstand van de finale ronde is ook de eindstand van de competitieperiode.

 

 

Delen via    Facebook Twitter Google+ Pinterest

Nieuwsbrief ontvangen?

Vul hier je e-mailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Copyright © 2021 - Vrije Universiteit Amsterdam