Basketbal

Basketbal is een snelle, attractieve teamsport waarbij je continu in beweging bent. Aanval en verdediging wisselen elkaar snel af en er wordt veel gescoord. Het doet een groot beroep op het atletisch vermogen, de technische vaardigheden en het tactisch inzicht van de spelers.

Basketbal wordt tegenwoordig gespeeld in twee vormen. Traditioneel 5x5 op een heel veld of het nieuwe trendy 3x3 spel op een half veld met aangepaste regels. Bij Sportcentrum VU kan je terecht voor beide vormen!

Rooster

Week 26

donderdag 27 juni 2019

Tijdstip Sport Trainer Locatie Beschikbaarheid
19:00 - 20:30 Basketbal vereniging Urbian Sporthal 1 n.v.t.

Onze abonnementen

Basketbal Training 10 maanden

vanaf € 119,00
Word Lid Meer info

vanaf
Word Lid Meer info

Basketbal Training kwartaal

vanaf € 49,00
Word Lid Meer info

All-in 12 maanden

vanaf € 225,00
Word Lid Meer info

All-in 6 maanden

vanaf € 130,00
Word Lid Meer info

All-in 1 maand

vanaf € 35,00
Word Lid Meer info

Basketbal

Basketbal bij Sportcentrum VU

Met wereldwijd inmiddels meer dan 250 miljoen beoefenaars is 3x3 uitgegroeid tot de grootste urban teamsport ter wereld.


BASKETBAL BIJ SPORTCENTRUM VU

BEGINNERSTRAINING

Iedere dinsdag van 20:15 tot 21:15 uur kan je op de locatie Uilenstede in Amstelveen deelnemen aan de beginnerstrainingen van basketbal. Je leert bijvoorbeeld dribbeltechnieken en schottechnieken. Maar ook andere specialiteiten zoals het blokken, stelen en rebounden van de bal. De basketbaltrainingen staan onder leiding van trainers van de vereniging SVU Basketbal uit Amstelveen. Om deel te nemen aan de trainingen koop je een los basketbal-abonnement of een all-in abonnement. Iedereen kan meedoen met basketbal, jong en oud.

5×5 BASKETBALBasketbal Amsterdam

5×5 speel je op een heel veld met tien spelers. De trainingen staan onder leiding van trainers van de vereniging. Alle basistechnieken en tactieken komen tijdens de trainingen aan bod. Je speelt ook onderlinge wedstrijden en maakt kennis met de vereniging SVU Basketbal.

5×5 basketballen doe je iedere dinsdag op Uilenstede in Amstelveen bij Sportcentrum VU van 20:15 tot 23:30 uur. Om deel te nemen aan de trainingen koop je een los basketbal-abonnement of een all-in abonnement.

3×3 BASKETBAL

Sinds 2011 is 3×3 erkend als officiële discipline binnen deze sport. 3 tegen 3 basketbal speel je met z’n zessen op een half veld. Daarnaast zijn de overige spelregels ook een beetje aangepast. Inmiddels zijn er meer dan 250 miljoen beoefenaars en is 3×3 uitgegroeid tot de grootste urban teamsport ter wereld.
3×3 is een toegankelijke vorm van deze sport. Je speelt met z’n drieën, daardoor zijn alle deelnemers actief betrokken bij het spel en krijgt iedereen hierdoor de kans om te scoren. Bovendien is het laagdrempelig, want 3×3 kan overal in de buurt (buiten/binnen in een sporthal) gespeeld worden. Ook in Nederland wordt 3×3 steeds populairder. Het Streetball Masters Zomer en Winter Tour groeit elk jaar met meer toernooien en meer deelnemers.

3×3 Basketballen doe je elke donderdag op Uilenstede in Amstelveen bij Sportcentrum VU van 19:00 tot 20:30 uur. De basketbaltrainingen staan onder leiding van trainers van de vereniging SVU Basketbal. Om deel te nemen aan de trainingen koop je een los basketbal-abonnement of een all-in abonnement.

VERENIGING SVU BASKETBAL

Er zijn dit seizoen helaas geen verenigingsteams, maar vanaf november start er een interne studentenbasketbalcompetitie (bij voldoende animo).

GRATIS PROEFTRAINING

Een keer een training uitproberen? Dat kan! Voor nieuwe leden is het mogelijk om ons gehele sportaanbod in Amsterdam en Amstelveen één dag gratis uit te proberen. Dus doe een keer mee met een proefles of training! Meld je hiervoor aan bij de balie van ons sportcentrum op Uilenstede. Maximaal één gratis dagpas per persoon.

Delen via    Facebook Twitter Google+ Pinterest

Nieuwsbrief ontvangen?

Vul hier je e-mailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Copyright © 2019 - Vrije Universiteit Amsterdam