Basketbal

Basketbal is een snelle, attractieve teamsport waarbij je continu in beweging bent. Aanval en verdediging wisselen elkaar snel af en er wordt veel gescoord. Het doet een groot beroep op het atletisch vermogen, de technische vaardigheden en het tactisch inzicht van de spelers.

Basketbal wordt tegenwoordig gespeeld in twee vormen. Traditioneel 5x5 op een heel veld of het nieuwe trendy 3x3 spel op een half veld met aangepaste regels. Bij Sportcentrum VU kan je terecht voor beide vormen!

Rooster

dinsdag 3 september 2019

Tijdstip Sport Trainer Locatie Beschikbaarheid
21:10 - 23:30 Basketbal recreatief Jard Sporthal 2 Reserveren niet nodig

donderdag 5 september 2019

Tijdstip Sport Trainer Locatie Beschikbaarheid
19:00 - 20:30 Basketball 3 x 3 (teams inschr.) Urbian Sporthal 1 n.v.t.

Onze abonnementen

Basketbal Training 10 maanden

vanaf € 139,00
Word Lid Meer info

vanaf
Word Lid Meer info

Basketbal Training kwartaal

vanaf € 59,00
Word Lid Meer info

All-in 12 maanden

vanaf € 225,00
Word Lid Meer info

All-in 6 maanden

vanaf € 130,00
Word Lid Meer info

All-in 1 maand

vanaf € 35,00
Word Lid Meer info

Basketbal

Basketbal bij Sportcentrum VU

Met wereldwijd inmiddels meer dan 250 miljoen beoefenaars is 3x3 uitgegroeid tot de grootste urban teamsport ter wereld.


BASKETBAL BIJ SPORTCENTRUM VU

BEGINNERSTRAINING

Iedere dinsdag van 20:15 tot 21:15 uur kan je op de locatie Uilenstede in Amstelveen deelnemen aan de beginnerstrainingen van basketbal. Je leert bijvoorbeeld dribbeltechnieken en schottechnieken. Maar ook andere specialiteiten zoals het blokken, stelen en rebounden van de bal. De basketbaltrainingen staan onder leiding van trainers van de vereniging SVU Basketbal uit Amstelveen. Om deel te nemen aan de trainingen koop je een los basketbal-abonnement of een all-in abonnement. Iedereen kan meedoen met basketbal, jong en oud.

In de eerste week van september zijn zowel op dinsdag als op donderdag een proefles, dus kom vooral langs om te kijken of het wat voor je is!
Er is een beginnerstraining van 20:15 uur tot 21:15 uur en van 21:15 uur tot 22:30 uur is recreatie basketbal voor gevorderden en beginners. Zie het lesrooster voor meer informatie.
Een keer een training uitproberen? Dat kan! Voor nieuwe leden is het mogelijk om ons gehele sportaanbod in Amsterdam en Amstelveen één dag gratis uit te proberen. Dus doe een keer mee met een proefles of training! Meld je hiervoor aan bij de balie van ons sportcentrum op Uilenstede. Maximaal één gratis dagpas per persoon.

AMSTERDAM 3X3 LEAGUE
Basketbal Amsterdam

Vanaf september 2019 organiseert Sportcentrum VU in samenwerking met de Nederlandse Basketbal Bond (NBB) een 3×3 basketbalcompetitie. Deze Amsterdam 3×3 league bestaat uit 12 teams van 4 spelers en wordt gespeeld volgens de officiële 3×3 spelregels. Wedstrijden duren 10 minuten.
Sinds 2011 is 3×3 erkend als officiële discipline binnen deze sport. 3 tegen 3 basketbal speel je met z’n zessen op een half veld. Daarnaast zijn de overige spelregels ook een beetje aangepast. Inmiddels zijn er meer dan 250 miljoen beoefenaars en is 3×3 uitgegroeid tot de grootste urban teamsport ter wereld.

De Amsterdam 3×3 League is op donderdag op Uilenstede in Amstelveen tussen 19:00 tot 21:00 uur.
Speeldata 1e competitiehelft: donderdag 19, 26 september en 3, 10, 17, 24, 31 oktober, 7 en 14 november.
2e Competitiehelft wordt nog nader bepaald.
Start waarschijnlijk in februari met een duur van 4 maanden.

INSCHRIJVEN AMSTERDAM 3×3 LEAGUE

De aanvoerders van een team schrijven het team in. Een team bestaat uit 4 spelers. Zowel studenten als niet-studenten mogen deelnemen aan deze competitie. Ook is de competitie gemixt, voor zowel mannen als vrouwen toegankelijk. Er is geen aparte vrouwencompetitie. Deelname aan een competitiehelft kost per team 150 euro. Het is voor elke speler/speelster verplicht om een 3×3-profiel te hebben via het internationale FIBA 3×3 platform: https://play.fiba3x3.com/

Schrijf je team in vóór 13 september!

De eerste twaalf teams die de inschrijving rond hebben (incl. betaling) zijn zeker van een plek in de competitie. De teamcaptains schrijven het team in via het inschrijfformulier en doen online een teambetaling van 150 euro. Let op, de inschrijving is pas compleet als de aanbetaling voldaan is!

Meer weten over de spelregels?  Lees ze hier: Rules3x3NL19

Heb je geen team, dan kun je je individueel inschrijven bij Urbian: u.vreds@amsterdam.nl. Bij genoeg individuele aanmeldingen vormen wij een team. Bij teveel aanmeldingen worden de overige teams op een reservelijst geplaatst, hiervan krijgen deze teams een apart bericht.

Ben je enthousiast geworden en wil je jouw team inschrijven? Vul dan hier het inschrijfformulier in.

 

 

Delen via    Facebook Twitter Google+ Pinterest

Nieuwsbrief ontvangen?

Vul hier je e-mailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Copyright © 2019 - Vrije Universiteit Amsterdam