Beachvolleybal

Op de VU Campus liggen drie prachtige beachvelden, te gebruiken voor iedereen! Er zijn een aantal vaste momenten waarop de velden gebruikt worden, maar buiten deze tijden kun je een veld reserveren voor een lekker potje beachvolleybal. Of organiseer een toernooitje met bbq met je vrienden, collega's of studiegenoten.

Hieronder in de agenda is de beschikbaarheid terug te vinden. Wil je reserveren of meer informatie, neem dan contact op met Anouk via beach@sportcentrumvu.nl.


BEACHVOLLEYBAL BIJ SPORTCENTRUM VU

Op de VU Campus liggen drie prachtige beachvelden, te gebruiken voor iedereen! In de warmere maanden trainen verschillende volleybalverenigingen op de velden. Als het veld vrij is, kun je zelf een veld reserveren voor een lekker potje beachvolleybal. Of organiseer een toernooitje met BBQ met je vrienden, collega’s of studiegenoten.

Hieronder in de agenda is de beschikbaarheid terug te vinden. Wil je reserveren of meer informatie, neem dan contact op met Maureen via beach@sportcentrumvu.nl.

Op de campus van de VU kan je op echt zand beachvolleybal spelen. Er zijn drie beachvolleybalvelden die te gebruiken zijn voor iedereen. Voor VU gebruikers en allianties van het Stadsdeel zijn de velden gratis te reserveren door een mail met datum en tijd te sturen naar beach@sportcentrumvu.nl. Val je niet in deze categorieën kan je een aanvraag doen via FCO – KLIK HIER.

Het huurtarief van de volleybalvelden voor andere partijen dan de VU en allianties van het Stadsdeel bedraagt voor het gebruik van:
– 1 volleybalveld : € 15,- per uur, inclusief volleybalnet en verlichting (’s avonds)
– 2 volleybalvelden: € 25,- per uur, inclusief volleybalnet en verlichting (’s avonds)
– 3 volleybalvelden: € 30,- per uur, inclusief volleybalnet en verlichting (’s avonds).

In de voorzomer (mei & juni) organiseert SVU Volleybal ieder jaar een beachvolleybaltoernooi. Daar kan je ook aan meedoen als je geen lid bent van de vereniging. Kijk voor meer info op de site van SVU.

SPELREGELS

Beachvolleybal is al sinds 1996 een Olympische sport. Beachvolleybal speel je op zand in teams van 2 tegen 2. De puntentelling gaat tot en met 21. Om een set te winnen moet je minimaal 2 punten verschil hebben. Om te winnen moet je 2 sets pakken. Staat het 1-1 in sets dan volgt een derde beslissende set. Deze set gaat tot 15 punten. Om de 7 punten wissel je van speelhelft, zodat elk team dezelfde weersomstandigheden heeft (zon, wind tegen). Als de bal naar de overkant wordt gespeeld, mag er geen zacht contact zijn. Dit betekent dat je de bal geen sturing mag geven. Een blok telt als een contact, hierna mag de bal dus nog maar 2 keer geraakt worden aan de ene kant van het net.

VERSCHIL MET VOLLEYBAL

Bij volleybal staan er meer spelers in het veld en heeft iedereen een vaste positie. Bij beachvolleybal hebben de spelers niet echt een vaste positie. Vaak zie je wel dat de ene speler (bijna) altijd blokt en de ander (bijna) altijd verdedigt in het achterveld.  Bij beachvolley is er geen middenlijn onder het, waardoor je dus nooit een lijnfout kan maken.

Voor de officiële spelregels klik hier.

AGENDA BEACHVOLLEYBAL VELDEN

Delen via    Facebook Twitter Google+ Pinterest

Nieuwsbrief ontvangen?

Vul hier je e-mailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Copyright © 2020 - Vrije Universiteit Amsterdam