Schaatsen

Wist je dat je al lang voordat de winter echt begint, je al in de buitenlucht kunt schaatsen? Soms onder bijna zomerse omstandigheden maar ook tijdens de ijzigste vorstperiodes. Vanaf half oktober kun je dat ervaren op de Jaap Edenbaan in Amsterdam Oost. De magische ervaring van schaatsen in de buitenlucht kun je beleven tot begin van de lente 2020.

Van 14 oktober tot eind maart verzorgt Sportcentrum VU in samenwerking met studentenschaatsvereniging SKITS wekelijks een groot aantal trainingen voor studenten en pas-afgestudeerden. Voor echte beginners en bijna toppers en alles wat daar tussen zit. Iedereen van elk niveau kan het hele seizoen door instromen. En…je mag meerdere keren per week aan trainingen deelnemen.

Schaatsen bij Sportcentrum VU

Eindelijk eens 'pootje over' de bocht door of nóg veel snellere rondetijden neerzetten? Tijdens onze trainingen werk je op elk niveau zowel aan je schaatstechniek als aan het verbeteren van je conditie! Dubbele winst…


SCHAATSEN BIJ SPORTCENTRUM VU

Van 14 oktober tot eind maart, behalve tijdens een kort kerstreces, kunnen studerende en pas-afgestudeerde schaatsliefhebbers hun hart ophalen; Sportcentrum VU en SKITS verzorgen gezamenlijk een uitgebreid schaatspakket. De trainingen vinden plaats op de Jaap Edenbaan in Amsterdam Oost.

Vanwege afspraken met de ijsbaan kunnen uitsluitend studenten en pas-afgestudeerden (tot één jaar na afstuderen; peildatum 30 september 2018) aan onze trainingen deelnemen. Je mag meerdere keren per week aan trainingen deelnemen. De trainingen gaan altijd door, maar NIET tijdens onweer.

LEREN SCHAATSEN

Schaatsen wordt pas écht leuk als je het kunstje door begint te krijgen. Inderdaad, met vallen en opstaan. Zeg niet te snel ‘Niets voor mij’. Onze methodiek heeft wat dat betreft al de nodige wondertjes verricht. Belangrijk: iedereen van elk niveau kan altijd instromen.

ROOSTER

Het rooster van schaatsen komt binnenkort online. Wil je meer informatie over de inhoud van de trainingen, kijk dan op de website van SKITS. 

SCHAATSABONNEMENTEN

Er zijn verschillende schaatsabonnementen waaruit je kunt kiezen. De abonnementen vind je hier; je kunt kiezen uit een schaatsabonnement voor het hele seizoen of een half seizoen. Je mag eerst een gratis proeftraining volgen. Je betaalt dan alleen de ijsbaantoegang (zie verderop).

KOSTEN

Voor schaatsen koop je een los abonnement bij Sportcentrum VU (online of aan de balie). Naast je schaatsabonnement bij Sportcentrum VU betaal je entree voor de ijsbaan. Hierbij krijgen studenten stevige kortingen! Kijk op http://www.jaapeden.nl/praktische-informatie/tarieven/. De rittenkaarten koop je bij de kassa van de ijsbaan. Je moet eenmalig een ijsbaanpas (6 euro) aanschaffen. Heb je die nog uit het verleden? Meenemen!

Je kunt er voor kiezen om lid te worden van studentenschaatsvereniging SKITS. Je lidmaatschap geldt dan als inschrijving voor schaatsen (en wielrennen) bij Sportcentrum VU.

STUDENTENVERENIGING SKITS

A.S.S.W.S.V. SKITS is de enige echte studenten schaats-, wieler- en skeelervereniging van Amsterdam. Bij SKITS kun je sporten op alle niveaus, veel studenten ontmoeten, feesten en je ontwikkelen bij een van de vele commissies! Als je lid bent van SKITS ben je automatisch ingeschreven als cursist. Kijk op www.skits.nl

MATERIAAL

Schaatsen kan je lenen bij de trainer Kees op de ijsbaan. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Handschoenen zijn verplicht, een muts wordt aanbevolen. Kleed je aan naar de weersomstandigheden. Vergeet niet je sportschoenen mee te nemen voor de warming up. Elke training begint met instructie/warming up naast het ijs.

CONTACT

Voor al je vragen met betrekking tot de schaatstrainingen neem je contact op met trainer Kees de Vrij: Kees@SKITS.nl; T 06 21275720   

 

Delen via    Facebook Twitter Google+ Pinterest

Nieuwsbrief ontvangen?

Vul hier je e-mailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen

Copyright © 2020 - Vrije Universiteit Amsterdam